PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Kelis op Crammerock 2011 | line up compleet

maandag 01 augustus 2011


Kelis

Foto: Crammerock

‘I hate you so much right now‘, het was de tijd van Jennifer Lopez, TLC maar vooral ook van Kelis. De geschifte krullebol was toen amper achttien en piloteerde de urban r&b en hiphop in de internationale charts. Kelis is met hits als Caught Out There, Good Stuff, Milkshake, Trick Me, Acapella en 4th Of July waanzinnig populair in ons land en plant daarom nog een extra zomerconcert, op zaterdag 3 september op Crammerock.

De zwoele r&b en haakse hiphop van Kelis moest intussen wel plaats ruimen voor niets ontziende dance- en eurohousebeats, onder de vleugels van Will.I.Am van Black Eyed Peas en met producers als David Guetta, Boys Noize, Diplo en Benny Benassi achter de knoppen. Kelis heeft zichzelf compleet opnieuw uitgevonden.  Ze zit dan misschien op een drukbevolkte trein, ze zit toch maar mooi in eerste klasse. Haar uitgebreide verzameling aan hits staan voor één groot feest. 

Belgische top verzamelt in Stekene

Ook qua Belgische artiesten weet Crammerock opnieuw uit te pakken met een schitterende line-up. Eerder bevestigden K’s Choice, Black Box Revelation, Admiral Freebee, Das Pop en The Subs hun komst al en daar komen nu ook onder meer Zornik en Channel Zero bij.

Zornik maakte in het verleden al heel wat indruk op Crammerock en tekende dan ook met veel plezier present om z’n tiende verjaardag te vieren. Met een decennium aan hits als Scared Of Yourself, Black Hope Shot Down, Goodbye, It’s so unreal en Hey Girl en een spektaculaire lichtshow doen ze steeds mee voor de prijs van meest indrukwekkende festivalshow. 

Omvergeblazen worden krijgt bij Channel Zero steeds een nieuwe invulling. Sinds hun uitverkochte reeks reünieshows in de AB en het optreden op Rock Werchter vorig jaar gaat het de Belgische hardrocktrots voor de wind. De nieuwe plaat, met de verdomd goeie single Hot Summer, staat live minstens even sterk als klassiekers als Help en Black Fuel

En ook de andere nieuwe bands op het programma zijn niet van de minste. Headphone komt met een nieuwe plaat, waarvan hitsingle Woods tijdens het voorjaar een schitterend voorsmaakje was. Psycho 44 eindigde vorig jaar derde op Humo’s Rockrally, won vi.be on Air en trok de studio in met Monsieur Pol van Triggerfinger: veelbelovend! Customs valt sinds kort de hitlijsten weer aan met hun nieuwe single Harlequins, ook zij stellen een nieuw album voor. 

En tot slot is de populairste band van de vorige editie terug uitgenodigd: The Opposites wisten in 2010 al de tent binnenstebuiten te keren met hits als Broodje Bakpao en Licht Uit. Ongezien; het wordt dus een zeer blij weerzien. 

Nog meer dance-top in Clubstage 

Met South Central voegt de organisatie nog een laatste internationale topact aan het programma toe. De twee Britten mochten de voorbije maanden opwarmen voor grote namen als Vitalic, Pendulum en The Prodigy en staan bekend om hun keiharde remixen met experimentele eighties-inslag. Perfect Clubstage-voer dus! 

Opzwepende electro house uit het Waasland, intussen internationaal goed bevonden door Yeasayer, The Temper Trap en Crystal Fighters: om Hermanos Inglesos konden we niet meer heen. 

Op vrijdag en zaterdag wordt het feest in de Clubstage op gang getrokken door jong talent uit Stekene: The Cousins (Hans Ott en Lode Windey) en Vecho (Jarno Van der Veken en Frederik Merckx) mochten al op heel wat positieve reacties rekenen.

CRAMMEROCK 2011

 

Datum:

2 en 3 september 2011

Locatie:

Festivalsite langs de E34

Groeneputte-site ad Heistraat, Stekene

     

Line-up:

Mainstage
The Sisters Of Mercy

Channel Zero
The Subs
Das Pop
De Jeugd V Tegenwoordig
Mason
(live)

A Brand

Customs

Teddiedrum
Psycho 44

The Father, Son & Holy Simon

 

Mainstage
Kelis
Black Box Revelation
K’s Choice
Zornik
Echo & The Bunnymen
Admiral Freebee

Mylo (dj-set)

The Opposites
Gorki
The Hickey Underworld
Headphone
Steak Number Eight


 

Clubstage
D.I.M (Boysnoize Rec.)
Highbloo

SX
The Glimmers

Kill Frenzy vs Polydor

Ego Troopers

Raving George

Leesa

Kitch

The Cousins


Clubstage
Untitled! Soundsystem ft Kastor & Dice

Mustard Pimp
Merdan Taplak

South Central

Hermanos Inglesos
AKS
(live)

Expo
Les Miami Punque

Rauw & Onbesproken

Supah Troopas

Vecho

     

Tickets:

Dagticket
€ 21,- (vvk)
€ 25,- (adk)

Weekendticket
€ 36,- (vvk)

Campingticket
€ 8,- (vvk)
€ 13,- (adk)


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter