PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Cd recensie Michael Franti and Spearhead | The sound of sunshine

donderdag 25 augustus 2011


Cd

Foto: EMI

Voor degenen die nog hun twijfels hadden over het seizoen waarin we nu zitten: het is zomer. Anders vraagt u het maar aan Michael Franti wiens laatste cd ‘The Sound of Sunshine’ u de juiste richting instuurt. Net zoals het fusion-bloed dat doorheen zijn aderen stroomt, levert Franti met dit album een exotisch getinte sound af waarin men op zoek kan gaan naar diverse muziekstromingen.

Opener en titelnummer ‘The Sound of Sunshine’ is uptempo achtergrondmuziek dat zo afkomstig is uit een strandcabine terwijl u met blote voeten over een of andere Coconut Beach wandelt. De Caraïbische invloeden vindt men verder terug in o.a. ‘Shake It’ (dancehall) en ‘Anytime You Need’ (reggae). Commerciëler wordt het met ‘Say Hey! I Love You’, dat zelfs in de US Billboard heeft gestaan. De uitschieter ‘The Thing That Helps Me Get Trough’ is, ‘Rock ‘n’ Roll with a whole lotta soul’, zoals hij het zelf aankondigt in het begin van het nummer. Vooral in het refreingedeelte is dit pure Lenny Kravitz.

Het naïeve ‘Hey! Hey! Hey!’ kon ons ook nog bekoren maar dan was de kous af. De rest zijn cd-fillers, zeker wanneer men het titelnummer om onverklaarbare reden(en) tot 3x toe gaat recycleren: in een downtempo, een Italiaanse en een Spaanse versie. Zo krijgt men natuurlijk ook een cd vol.

Met ‘The Sound Of Sunshine’ levert Franti zijn eigen carpe diem af. Maar we hadden toch meer punch verwacht van deze chou-chou van het Vlaamse live-publiek.

< Danny Héroufosse >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter