PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Pukkelpopdrama en Wonderland

zaterdag 10 september 2011


Pukkelpopdrama

Elk jaar communiceren we over de resultaten die concertnews.be | concertnews.nl het afgelopen seizoen boekte. Dit jaar moeten we dat met zeer gemengde gevoelens doen. Naast onze hoofdpagina die logischerwijze het meest werd aangeklikt, volgt de recensie van de K3 musical Alice in Wonderland. Op drie, en dat op relatief korte tijd, staat onze verslaggeving rond het Pukkelpopdrama. Nooit eerder lag de kloof tussen het thema waar we verslag over uitbrachten zo extreem uit elkaar: de zorgeloze wereld van K3 in Wonderland vs. de weergoden die lelijk huishielden boven de festivalwei van Pukkelpop en voor de droevige balans: 5 doden zorgden.

Geen risico’s nemen

De concert- en evenementensector voelt de crisis als geen ander. Er worden geen risico’s genomen. Dat vertaalt zich in de programmatie en het aanbod dat duidelijk verschraalde. Ook dit najaar (2011) lijkt het niet anders te zijn. Programmatoren spelen graag op “safe”. De enige spelers die nog wat durven zijn – opvallend – de operahuizen die gedurfde versies van grote opera’s opvoeren of net onbekende opera’s die het waard zijn om herontdekt te worden in de zalen brengen. In sommige gevallen wordt het verouderd repertoire onder het stof gehaald en het werk hertimmerd om het dramaturgisch gezien aan de noden van de 21ste eeuw aan te passen. Zowat alle andere spelers kiezen om een internationale band liever in een té kleine zaal te plaatsen die dan – wat een verrassing! - in no time uitverkoopt of er wordt geteerd op hernemingen van succesvolle shows. Zowel op nationaal als (en vooral dat laatste is er zeer sterk aan te merken) op internationaal vlak wordt er dus gerecycleerd dat het een lieve lust is. Probeer dan maar eens als concertnews | concertnieuws het nieuws daar van in te zien…

De winstmarges worden ontegensprekelijk op die manier kleiner. Ook de gastenlijsten lijken te krimpen, wat het moeilijk maakt om als onafhankelijk medium aanspraak te maken op een perszitje. “Moeilijk gaat ook”, onder dat motto trekt concertnews.be | concertnews.nl in seizoen 2011-2012 naar concerten en voorstellingen. Wij hopen dan ook op uw onvoorwaardelijke lezerstrouwheid zodat u mee wil schrijven aan een succesverhaal in wording.

10 september 2011 | Bert Hertogs laakt het gebrek aan durf in een deel van de  culturele sector
Bert Hertogs is hoofdredacteur van concertnews.be en concertnews.nl


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter