PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Mega Mindyshow in 3D | 5 jaar Mega Mindy

zaterdag 1 oktober 2011Lotto Arena Merksem

Mega

“Mieke, zing nog eens een liedje”: het is niet de beste bindtekst die de jongste Mega Mindyshow rijk is. De heldin mag dan wel 5 jaar bestaan,  haar show was een mooi voorbeeld voor een hype die er te snel kwam, en nu ondertussen al enkele jaren is gaan liggen. Achteraf zei mijn neefje die ik opgetrommeld had en tot het doelpubliek behoort dat de show wel heel lang duurde. Een uur en een kwart welgeteld. Meermaals begon ie op mijn schoot te schuifelen, opvallend op momenten dat de show een richting, een verhaal zocht. Dat is gewoon te banaal. En Gert Verhulst lijkt ondertussen de beperkingen van 3D in te zien. 

Mega Mindy mag al meteen in actie schieten. Een vrouw in het publiek beweert dat haar handtas gestolen is. Twee boeven zijn ermee vandoor. De heldin met immer lange blonde krullen en roze strakke outfit, overmeestert ze al snel. De Mega Mindyshow kan zonder al te veel zorgen van start gaan, denkt iedereen. Al vindt commissaris Migrain (Anton Cogen) die als presentator – letterlijk dan – een glansrol heeft dat de show even goed de Migrainshow kon heten. En zo gebeurt het ook, dankzij Nonkel Fonkel (Ludo Hellinx) die een 3D Machine heeft uitgevonden. In geen tijd tovert die een ander decor tevoorschijn. Het enige wat je moet doen, is een tekening inbrengen, een paar hendels overhalen en op een knop drukken. 

Maar de machine blijkt nog niet zo goed afgeregeld. Wanneer hij een tekening van de zon inbrengt, verschijnt een wolk boven Mieke en begint het fel te regenen. Later sneeuwt en regent het tijdens “Opa”. Opa Fonkel is er dus niet bij, hij is naar een uitvindersbeurs, wat al meteen een domper op de feestvreugde is. Hellinx heeft ons nog nooit op een podium weten overtuigen, en ook nu niet. Wie ons wel een weg mag doen banen door de show en dat mag doen zoals een spaghettikronkel dat in onze maag doet, is Anton Cogen. De man mag “prima ballerina” Oma Fonkel (Nicky Langley) aankondigen die het niet zo begrepen heeft op een trio en het niveau van “het Koninklijk Ballet van Vlaanderen”. Verder mogen Mieke, cowboy Toby, en als “kers op de taart” Migrain zelf die een verdwijntruc uithaalt met Toby, een show opvoeren. 

Een reporter (Fleur Brusselmans) en cameraman (James Cooke) van Olé TV (we vonden die TV zender – met Jelle Cleymans als reporter op de Samson en Gert Kerstshow 2010- toen al behoorlijk verdacht) spelen in op het ego van commissaris Migrain. Maar in feite zijn ze uit op het geheim van de 3D decors. Het duo wil Mega Mindy uitschakelen door tekeningen van bommen, kanonnen, TNT (ziet u de link naar Wile E. Coyote van Warner Bros en zijn TNT-staaf?) en nog meer van dat in de 3D Machine te voegen. 

Veel geheimen levert die 3D Machine niet op. Identieke kroonluchters uit de K3 musical Alice in Wonderland, wolken en regen, … worden vlotjes uit het nochtans vrij jonge archief gerecycleerd. Gert Verhulst kan ons nog steeds niet overtuigen wat nu precies dé troef van 3D in een Studio 100 productie is. Misschien lukt hem dat wél bij de volgende Piet Piraatshow. 

Visueel kon het dus beter. Het 3D effect wordt ook nu onvoldoende uitgewerkt. Er kan heel wat meer, menen we. Nu is de productie vooral zeer reisbaar en dat is het dan zo wat. Free Souffriau lipt goed, al vielen de overgangen tussen wanneer ze een nummer live inzet en wanneer de playbackband het overneemt, te hard op tijdens de eerste show in Antwerpen. Hoogtepunt van de voorstelling: de manier waarop Louis Talpe (Toby) opkomt. Conclusie: net niet goed genoeg voor twee sterren. Verhulst mag ondertussen gaan denken aan een (Mega) Tobyshow (eventueel ook in KNT-versie), gezien de populariteit van Talpe die er met die getoonde six pack niet gauw op zal achteruitgaan. 

< Bert Hertogs > 

De songlist: 

  1. Ik ben Mega Mindy
  2. Ons avontuur
  3. Opa
  4. Toby Toby
  5. Zonder dieven
  6. Tijd voor Mega Mindy
  7. Mega Mindy Tijd
  8. Ruim baan
  9. Jij jij Toby - Mega Mobiel - Ik ben Mega Mindy


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter