PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Cd recensie Simple Plan Get Your Heart On

zondag 02 oktober 2011


Cd

Na de eerste luisterbeurt van Get Your Heart On, de nieuwe plaat van Simple Plan, overvalt ons een sterk gevoel dat we dit allemaal al eens eerder hebben gehoord. Originaliteit is niet meteen een woord dat wij associëren met deze vierde plaat van deze Canadese pop punk band.

Verwacht geen grootse muzikale prestaties van Get Your Heart On. Wat kan je wel verwachten? Simpele rockliedjes met een sterk popaccent en simpele oppervlakkige thema’s in de teksten. En toch, ook al klinkt het niet origineel, weet het ons toch ergens te bekoren.

Misschien liggen de muzikale samenwerkingen hiervan aan de basis. Singles Can’t Keep My Hands Off You en Jet Lag werden opgenomen met respectievelijk Rivers Cuomo, frontman van Weezer en Natasha Bedingfield.

Ook de nummers die bij ons blijven hangen werden met hulp opgenomen. Freaking Me Out met Alex Gaskarth van de band All Time Low en Summer Paradise met K’Naan. Vooral Freaking Me Out klinkt aardig in de oren.

Onze conclusie? Een weinig origineel album dat in zijn simpliciteit nog weet te bekoren. Hoogtepunten zijn Freak Me Out en Summer Paradise.

<  Nathalie Charlier >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter