PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Cd recensie The Kooks Junk of the Heart

zondag 02 oktober 2011


Cd

Foto: EMI Music

Vijf jaar na hun debuut Inside In/Inside Out zijn “the lads from Brighton” terug om meisjesharten te veroveren. Junk of the Heart heet hun nieuwe plaat en is een Kooks pure-sang.

Luchtig, stijlvol, tikkeltje oppervlakkig, gepolijst, alles voorzien van een catchy refrein en overgoten met dat bekende Engelse accent van Luke Pritchard.

Deze opsomming zit al mooi gebundeld in titelnummer en opener van de plaat Junk of the Heart (Happy). Een nummer waar u al een hele neuroot moet voor zijn om niet een sprankeltje blijdschap bij te voelen. Maar wat koop je daar nog mee?

Wij houden toch meer van artiesten die groeien en nieuwe dingen proberen. Stilstaan is achteruitgaan wordt wel eens gezegd.

Het buitenbeentje op dit album, en dus ook het nummer dat ons wel charmeerde, is F**k the World Off. Een weerhaakje in een anders gestroomlijnd album.

We hoorden niets nieuws, maar  Junk of the Heart liet ons blij en jonger van geest achter na het beluisteren van het laatste nummer. Maar we moeten eerlijk zijn. Meer dan een achtergrondalbum zal dit nooit worden.

< Nathalie Charlier >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter