PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Het Huis Anubis | Het geheim van de verloren ziel

zondag 5 februari 2012Kon. Elisabethzaal Antwerpen

Het

Het Huis Anubis eindigt met zijn allerlaatste theatershow “Het geheim van de verloren ziel” even sterk als het 4 jaar geleden begonnen was. Een sterk ultiem en spannend verhaal, met bijzonder veel humor –  Marcel (Juliann Ubbergen) en de hyperactieve Appie (Kevin Wekker) in één voorstelling: dolletjes – , een best of van songs en vriendschap als centraal thema maken deze show áf. Iris Hesseling werd in Antwerpen wegens ziekte vervangen door Nathalie De Mey wat even voor ontgoocheling zorgde bij de kinderen. Maar Hesselings afwezigheid was al snel vergeten. 

Verwarring alom bij Appie die naar het Huis Anubis is teruggekeerd, op zoek naar rijkdom, zoals in uitnodiging staat die hij thuis ontving. Ook Fabian en Amber zijn van de partij, net als Marcel, Raphael, Pim en Sterre (van de 5 van het Magische Zwaard). De ex-bewoners bleken alle contact met elkaar ondertussen verloren nadat ze de deur van het Huis Anubis achter zich toegetrokken hadden. Appie kan er even niet bij dat er nog bewoners zijn geweest na hem. De oude - “Een nerd, een Barbie en een clown.” - en de recentste bewoners lijken niet meteen te matchen. 

Hun aller-individueelst leventje dat ze terug hebben opgepikt, moeten de zeven vaarwel zeggen. Het contact met de buitenwereld valt uit, geen bereik meer via de gsm, de telefoonkabel is doorgeknipt en de voordeur in het slot gevallen. Voor het ochtend wordt moeten de zeven nog één ultiem mysterie oplossen. Hoe en waarom kwam de architect van het Huis Anubis om het leven? Vinden zij de schat die zal leiden naar de erfenis van de man, een schat die nog nooit gevonden is? 

Via een oude stomme pelliculefilm waar de acteurs zelf in spelen (met een hilarische Amber die op de sofa springt en er uit valt), komen ze al heel wat meer te weten. Nu en dan duikt de notaris ook op (gespeeld door Paul Donkers) in het huis. Hij geeft hen tips. Dan weer komen die letterlijk binnengewaaid. Pim verdwijnt plots in de spiegel die zich geleidelijk aan vult met zand. In de allereerste Anubisshow verdwenen de bewoners één na één in een schilderij. Fijn dat deze laatste show dus een link legt met de eerste. 

Toppunt van humor zijn Marcel en Appie die als duo op zoek mogen gaan in de kelder. Hier krijgen de jongeren in de zaal een heerlijk moment om iets ondeugends uit te halen met Appie. Je ziet de kinderen hiervan genieten. Raphael en het “Holland Wannabe Top Model” Amber schieten niet meteen op. Ze leggen de meningsverschillen bij met een hilarisch “zand erover” – wat kan tellen qua taalhumor, al hebben bijzonder weinig kids dit door - terwijl Pim het zand ziet stijgen in de spiegel waar ie in gevangen zit. 

Lucien van Geffen mag als Fabian opnieuw laten horen wat een goeie zanger hij wel is. Zijn nerdy personage duidt even – al moet het duidelijk snel gaan – de bekende uitdrukking van Confucius waar de drie duo’s op zijn gestoten. Maar dat volstaat nog niet om Pim vrij te krijgen. Met de hulp van de kinderen in de zaal, lukt het misschien wel. 

Het geheim van de verloren ziel is dus een spannende show geworden , met sterke opbouw die perfect getimed is. Van die 75 minuten heeft er geen enkele de kinderen en de volwassenen in de zaal verveeld. Of hoe het Huis Anubis ook in het theater in schoonheid eindigt.

< Bert Hertogs > 

De setlist:

  1. Mix: De vijf zintuigen - Het Huis Anubis
  2. Het geheim
  3. Het Pad der 7 Zonden
  4. Ware Liefde
  5. Kunnen stenen zomaar iets vertellen
  6. De schat van Anubis
  7. Medley – De 5 zintuigen – Het Huis Anubis – Het pad der 7 zonden


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter