PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Emanuel Gat Dance | Brilliant Corners

donderdag 16 februari 2012deSingel Antwerpen

Emanuel

Brilliant Corners is de nieuwe productie van de Israëlische choreograaf Emanuel Gat. Op het duistere podium werd door middel van belichting een rechthoek afgebakend waarbinnen de dansers hun ding konden doen. Die kwamen op terwijl de lichten heel langzaam uitdoofden. In een volledig stille zaal begonnen tien zeer verschillende dansers achter elkaar te hollen. Uiteindelijk begint er iets wat amper nog onder de noemer muziek kan geplaatst worden. Gecomponeerd door Gat zelf, soms piano, dan lijkt het wel op een slechte radiofrequentie en heel even weerklinkt het ‘Ave Maria’.

De dansers doen elk hun ding, afwisselend complexe en eenvoudige bewegingen. Soms synchroon in duo, maximum per drie. Er wordt veel gevarieerd tussen vloeiende en stokkende bewegingen en het contrast tussen hoogtes en laagtes. De ongelofelijke soepelheid van deze artiesten springt in het oog, zonder daar een al te grote nadruk op te leggen. 

Chaos is het woord om het geheel te omschrijven: moeilijk om te volgen vanwege de grote groep dansers en de luide klanken van de muziek. Waarover het precies ging, bleef onduidelijk. Volgens Gat zelf is het ook niet de bedoeling dat het hele plaatje gesnapt wordt. Het publiek reageert op haar beurt even chaotisch en blijkt erg verdeeld. Een aantal mensen verlieten de zaal vroegtijdig, een enkeling gaf een staande ovatie, de rest van het publiek applaudisseerde eerder ingetogen.

< Delphine De Metsenaere >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter