PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Piet Piraatshow | het geheim van de verzonken stad

zaterdag 17 maart 2012Zaal Elckerlyc Antwerpen

Piet

Heerlijk, die nieuwste Piet Piraatshow en het geheim van de verzonken stad. Een opgave als volwassene weliswaar om die 3D-bril op te houden terwijl twee meisjes links en rechts volop de luchtbellen, zeepaardjes, hartjes en nog veel meer proberen te vangen die in 3D op hen afkomen. Ze maken zich groter, gaan dan weer van links naar rechts in hun stoeltje alsof ze een videogame aan het spelen zijn. “Is da echt water?” en “Ey cool hé.” hoorden we het jongetje al achter ons tegen zijn papa zeggen wanneer de eerste zeemeeuw op ons kwam afvliegen bij het begin van de show. Studio 100 heeft na Alice in Wonderland en de Mega Mindyshow zijn  3D-animaties verder verfijnd, en creëert er een zinnenprikkelende onderwaterwereld mee die tevens knipoogt naar “Finding Nemo”.  Erg knap van het bedrijf dat zich gerust de Vlaamse Disney mag noemen. 

Zagen we bij de voorbije 3D-producties nauwelijks de meerwaarde in, dan zeggen we nu dus voluit “ja” om de techniek ook in het theater toe te passen. Niets zo moeilijk om een onderwaterwereld te proberen na te bootsen op scène, en dus kan 3D hiervoor een buitengewoon antwoord bieden.  Berend Brokkepap hoort op een dag namelijk de stem van een zeemeermin die hoog “Sla met je staart” zingt. Stien Struis en hij willen met de duikschuit onder water gaan, maar Piet Piraat ziet dat niet zitten. Koppig als de twee zijn, laten ze zijn raad om niet te duiken voor wat die is, en trekken een duikpak aan. Kussende visjes en een kikkervis komen ze tegen in een onderwaterwereld die erg mooi lijkt. Tot een coole haai, met rode pet op,  “Hi” komt zeggen. Dan zien de twee ook de gevaren in. 

Beiden gaan op zoek naar de plek waar het gezang vandaan kwam. Dat moet de verzonken stad Atlantis zijn geweest. Arivle (Mira Delbaen) blijkt de enige zeemeermin nog te zijn in de stad. Om haar vrijheid terug te geven, zit er maar 1 ding op: Piet Piraat, Stien Struis en Berend Brokkepap wiens “touw” spontaan rechtkomt wanneer ie Arivle hoort zingen, besluiten om haar te redden. Drie opdrachten moeten ze uitvoeren. Door lief, sterk en moedig te zijn, lukt dat hen misschien, al willen die schelpen waar de drie tanden van Neptunus in steken niet meteen meewerken. En wat doe je tegen een schelp die de hik heeft wanneer een glaasje water aanbieden of de adem inhouden en tot 10 tellen niet werkt? 

Inderdaad, de hulp van de kids inroepen, waardoor de interactie niet beperkt blijft tot de beelden en de handjes van de jongsten. Anke Helsen mag als Stien Struis heerlijk jaloers zijn op de aandacht die Arivle naar zich toetrekt. Een “tuttebel” noemt ze haar terwijl ze twijfelt of Arivle wel een echte zeemeermin is. Haalt het trio de drie gouden tanden binnen? Is Arivle wel een zeemeermin? Wat doet Piet Piraat wanneer hij duikschuitpech heeft op het moment dat ie achter Berend en Stien gaat? En waarom is Steven Stil er dit avontuur niet bij? Piet Piraat en het geheim van de verzonken stad geeft de antwoorden in een show die erg goed zit. De mix van visuele vondsten, een erg leuk en spannend verhaal, en meezingliedjes werkt meer dan ooit tevoren, zo lijkt het wel. 

Studio 100 is ondertussen aan een erg sterk seizoen 2011-2012 bezig. Met Piet Piraat en het geheim van de verzonken stad heeft het productiehuis na de Samson en Gertshow en laatste Huis Anubisshow van ons immers een derde driesterrenbeoordeling op zak.

“Piet Piraat en het geheim van de verzonken stad” verschijnt op 2 mei 2012 op DVD.

< Bert Hertogs >

De songlist:

1. Ouverture + Piet Piraatlied

2. Leve Het Piratenleven

3. Wij Plukken De Dag

4. Wij Gaan Duiken

5. Sla Met Je Staart

6. Hoog En Laag

7. Piraten Zijn Niet Bang!

8. Zoute Zee

9. Eind Goed Al Goed


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter