PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie I Blame Coco | Les Ardentes 2012

zondag 8 juli 2012Parc Astrid Luik

I

Voor een dame van 21 kan Eliot Paulina Sumner een serieus stukje muziek spelen. Niet verwonderlijk ook voor de dochter van Sting. Op Les Ardentes wordt vanaf de eerste noot duidelijk dat de Britse bassiste en haar band met een reden werden uitgenodigd om in het voorprogramma van The Stone Roses te spelen. I Blame Coco weet een zwoele mix te spelen van softe poprock met een vleugje indie en laat de HF6 snel meeklappen bij de eerste ritmische drums.

Sumner zelf blijkt een serieus rockwijf te zijn bij de snedige intro van een knap ‘Self Machine’ uit debuut ‘The Constant’ (2010) en tokkelde pittig door op haar bas. Ook nieuw nummer ‘Ribbon’ kabbelt lekker door de hal en krijgt de handen vlot op elkaar. Alsof ze ons nog niet genoeg weten te verrassen, begint I Blame Coco vervolgens plots met ‘Another Brick in the Wall’. Even denken we nog dat de hese, korrelige stem van Sumner wat te licht uitvalt voor de Pink Floyd cover, maar vanaf het refrein zijn die twijfels snel weg en moedigt het publiek haar terecht verder aan.

I Blame Coco weet Les Ardentes wonderlijk te betoveren en lijken zelf ook duidelijk tevreden met hun performance. Sting mag zonder meer trots zijn op dochterlief.

< Catherine Gysels >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter