PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Huis Anubis theatershow

zaterdag 7 februari 2009Kon. Elisabethzaal Antwerpen

Huis
Foto: Eva Asdou
Interview: 

Loek Beernink schittert als Nienke in de theatershow Huis Anubis. Beernink beschikt over alles wat een goede actrice dient te hebben. Een charismatische uitstraling en een gouden stem die moeiteloos de haartjes op je armen doet rechtkomen. We waren al eerder verbluft van haar zangtalent. Jaren geleden hoorden we haar een zeer breekbare versie van “Hij” neerzetten in het Antwerpse Sportpaleis tijdens de Grote Sinterklaasshow. Ik heb al veel concerten gezien, ook intimistische. Maar slechts zelden, weten die rustige nummers me in zo’n megazaal te raken. Beernink kon dat wel, en  niet alleen mij beroerde ze toen. Zoveel mag duidelijk zijn.

Met deze jonge twintiger (Beernink wordt straks 23) heeft Studio 100 goud in de handen. Het grootste applaus ging dan ook naar haar op het einde van de Huis Anubis Theatershow. Meer dan terecht. De kinderen in de zaal beseffen heus ook wel dat ze straffere vocale prestaties neerzet dan haar collega’s. Daarnaast speelt ze uiteraard de hoofdrol, waardoor ze sowieso extra aandacht geniet.

Huis Anubis, de theatershow, zit sterk in elkaar. Het verhaal gaat over Nienke en haar vrienden die een schoolmusical in elkaar steken. Amber heeft een showtrap en de decorstukken besteld. Maar met die bestelling bleek iets aan de hand. De firma heeft immers het verkeerde materiaal geleverd. Zo zitten zij tussen enkele kunstschatten die eigenlijk bestemd waren voor een museum in Zuid Amerika. En daar zitten ze met de decorstukken van de schoolmusical, realiseren ze zich. Tussen enkele bekende schilderijen van Degas, Warhol, Leonardo da Vinci, en andere (ondertussen is de kunstkennis van de kids in de zaal hierdoor ook weer aangescherpt) vinden ze een graal van de eeuwige vriendschap. Uiteraard is hun nieuwsgierigheid zo geprikkeld, dat ze die willen open doen. Wanneer ze dat doen, bevrijden ze een geest, die hun vriendschap danig op de proef zal stellen via verschillende opdrachten. Na een goede opdracht, mag telkens iemand raden in welke kist de schat verborgen zit die hen eeuwige vriendschap zal bezorgen. Kiest iemand een foute kist, dan verdwijnt die in een schilderij.

Huis Anubis weet dus meer dan een uur lang de kinderen op het puntje van hun stoel te krijgen. Maar daarnaast is er ook heel wat tienerhumor die ontzettend herkenbaar is. De acteurs zijn perfect getypecast. Er zit een nerd bij, een dom blondje, een sportieve knul, een ietwat alternatievere meid, enz. Meng dat met enkele schitterende liedjes en je hebt de perfecte ingrediënten voor een straffe show. We hebben ervan genoten, en met ons heel wat tieners die deze show wellicht nog lang gaan herinneren.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter