PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Ben Howard | Bilbao BBK Live 2012

donderdag 12 juli 2012Kobetamendi, Bilbao, Spanje

Ben

Ben Howard begon een kwartiertje later aan zijn set wat het aantal nummers op 6 bracht, goed voor zo’n 40 minuten optreden dat qua duur dus flirtte met dat van een showcase. Maar goed Howard heeft nog maar één album uit, zijn debuut Eevery Kingdom en het gaat behoorlijk hard allemaal. In Bilbao werd ie op het derde podium geprogrammeerd dat goed is voor een breedte van 4 rijen met zes spots en het terrein ervoor bleek veel te klein. Tot op de weg tussen ingang en hoofdpodium stonden mensen om een glimp en een decibel op te vangen van deze Engelse belofte.

Openen deed Howard met Old Pine. Bas, cello en steelgitaar bepaalden de klank die de singer-songwriter aan Bilbao liet horen. Een opvallende rol krijgt India Bourne op bas én cello. Bij afsluiter The Fear staat ze aan de trom en het cimbaal terwijl drummer Chris Bond al zittend achter de drums de bas bespeelt. Die afsluiter was de ideale climax van een optreden dat erg goed gesmaakt wed. De versnellingen die ze laten horen zoals in de openingssong werken. Ook aardig om zien: de manier waarop Bourne aan haar bassnaren plukt bij het romantische Only love waarbij vooraan fans bellen blazen. Het hoog gezongen “oehoe” van The Wolves mist zijn doel niet. “We lost faith, in the arms of love (oh love)” en vooral die laatste “loohoove” zingen de toeschouwers overtuigend mee.

“Black Flies” start ingetogener maar zal ook naar het einde wat open trekken met huilende gitaren. Al wie voor het derde podium staat, eet ondertussen uit de hand van Howard. “Keep your head up” is daar hét bewijs van. De song wordt mooi meegezongen. Afsluiter “The Fear” klinkt voller qua sound dan de voorgaande nummers en dat mist zijn effect niet. Bourne die het nummer van extra percussie voorziet op trom en cimbalen, heeft daar ontegensprekelijk iets mee te maken. De beatring en de bas van de drummer doen de rest in een overheerlijke outro. “Ben Howard an eargasm” zien we op een spandoek van enkele meisjes. Er is iets van aan.

Op maandag 10 december 2012 staat Ben Howard in het Koninklijk Circus in Brussel. De 6 nummers die ie in Bilbao bracht, smaken alvast naar meer.

< Bert Hertogs >

De setlist:

  1. Old Pine
  2. Only Love
  3. The Wolves
  4. Black Flies
  5. Keep Your Head Up
  6. The Fear


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter