PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Snow Patrol | Bilbao BBK Live 2012

donderdag 12 juli 2012Kobetamendi, Bilbao, Spanje

Snow

De allereerste keer dat Snow Patrol in Bilbao mocht optreden, werd niet meteen een overdonderend succes. Op meer dan tien nummers moesten Gary Lightbody en co het vooral hebben van Chasing Cars dat erg goed onthaald werd, zachtjes werd ingezet op akoestische gitaar zodat het publiek al snel de zang van de frontman zou overnemen en het het ganse nummer niet meer zou afgeven. Maar dat was een zeldzaam moment. Bij erg veel andere nummers stond het publiek er erg apatisch naar te kijken. Het resultaat van een band die wat te veel op routine is gaan draaien?

Net als op Rock Werchter opent Snow Patrol met Hands Open, Take Back The City en Crack the Shutters. Maar het is pas bij “This isn’t everything you are” dat de respons van het publiek op onze radar komt. Run draagt Lightbody wat klef op aan Bilbao omdat ie er voor het eerst op een podium staat. Spontaan doet het publiek niet mee, maar het reageert wel wanneer de frontman hen vraagt om de handen in de lucht te gooien bij “In the end New York”. “Make this go on forever” laat de band uitsterven op een noot die Lightbody blijft aanhouden. De song wordt erg koel onthaald én het is geen uitzondering. Over koel gesproken: bij “Shut Your Eyes” zien we een animatiefilmpje met een ijsbeer en een havik net zoals we in februari nog tijdens hun indoortour zagen in Antwerpen. Hier zingt het publiek wel beduidend meer na en klapt het in de handen. Chasing Cars is zoals gezegd hét hoogtepunt van de set. Lightbody weet het moment echter maar even te bewaren want bij “Called out in the dark” is het vuur bij het publiek alweer zo goed als gedoofd. 

Toch een behoorlijk teleurstellende/voorspelbare/routineuze passage van Snow Patrol aan Bilbao als u het ons vraagt. Even op de pauze-knop drukken wat live optredens betreft, raden we Lightbody en co aan zodat ze terug goesting vinden. 

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter