PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Franz Ferdinand | Dour Festival 2012

donderdag 12 juli 2012Festivalwei Dour

Franz

Het typevoorbeeld van de hautaine cultuur van het Verenigd Koninkrijk, dat zijn de vier mannen van Franz Ferdinand. Altijd strak in het pak, en de haren netjes gestyleerd. Ook op deze eerste dag van het Dour festival zagen ze er piekfijn in orde uit. Van het optreden kon minstens hetzelfde gezegd worden.

Britse rock van de bovenste plank, daar zat het publiek al de hele dag op te wachten. Franz Ferdinand was dan ook de eerste band die de menigte voor de mainstage van voor tot achter in beweging kreeg. Het typische geluid van de band leent daar wel toe, in hun songs zit steeds een soort van wandelritme waarop  er wel moet bewogen worden.  

Niet te overtreffen was ‘Take me out’, iedereen schreeuwde  het uit. Daarop zei frontman Alex Kapranos dat de hele band zich erg welkom voelde in België. En dat ondanks die ‘fucking rain’ zoals hij het zelf uitdrukte.

De hele set was er één van hoogtepunten ‘Ulysses’, ‘Do you wanna’, ‘Matinée’ en afsluiten deden ze met ‘This fire’. Ondanks de gietende regen stond de wei figuurlijk in lichterlaaie.

< Delphine De Metsenaere >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter