PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Alice Cooper | Suikerrock 2012

vrijdag 27 juli 2012Grote Markt Tienen

Alice

Wanneer Alice Cooper op een gotische toren verschijnt op het hoofdpodium, weten we het al. De shockrockband rond Vincent Furnier staat klaar met een nieuwe show en heeft klaarblijkelijk kosten noch moeite gespaard om er wederom een theatraal feest van te maken. Nieuw album ‘Welcome 2 My Nightmare’ (2011) vormt de rode draad door de set, al wachten de echte fans vooral op de grootste hits van de band.

‘The Black Widow’ en ‘Brutal Planet’ laten het optreden tamelijk rustig op gang komen zodat het publiek de tijd heeft om het duistere decor te bekijken. De band blijkt een soort van grot te hebben gecreëerd die we al eens lijken te hebben gezien bij Bon Iver, al valt vanavond vooral de ‘No More Mr Nice Guy’ op in het midden. Al snel worden de eerste attributen bovengehaald en zwaait de frontman met degens, een kruk en zwiert hij bankbiljetten in het publiek tijdens ‘Billion Dollar Babies’. Tijdens ‘No More Mr Nice Guy’ wordt ook de luide ‘heeeey’ mee gescandeerd door Tienen en zien we de handen al snel vlot op elkaar gaan.

Het publiek reageert steeds enthousiaster en juicht luid bij de rauwe intro van ‘Is It My Body’ terwijl Furnier de met rood bespatte gitaristen Hunter, Henriksen en Panagaris staat te dirigeren. Tijdens ‘Halo of Flies’ krijgen we een fameuze gitaar- en drumsolo terwijl Furnier snel van kostuum gaat wisselen voor een strak gespeeld ‘I’ll Bite Your Face Off’ en ‘Muscle of Love’. Het showaspect lijkt echter de bovenhand te nemen in ‘Feed My Frankenstein’ wanneer we plots een reuzenzombie tevoorschijn ziet komen die even blijft rondhollen op het podium tot groot jolijt van het publiek. We naderen dan langzamerhand het hoogtepunt met een naarstig meegekeeld ‘Poison’, de verplichte guillotine in ‘I Love The Dead’ en afsluiter ‘School’s Out’ dat telkens nog luider gaat wanneer Alice Cooper stukjes van ‘Another Brick in the Wall’ laat horen.

Wie dacht dat de show was afgelopen, kreeg toch nog een klapper met bisnummer ‘Elected’ dat de frontman start met de Belgische vlag in de handen. Om het feest netjes af te sluiten gooit de band nog enkele reuzenballonnen het publiek in en bezaait de Grote Markt jolig met slierten confetti. Eén ding is zeker, Alice Cooper heeft de metal/rockdag op Suikerrock vanavond tot een perfect einde weten te brengen!

<Catherine Gysels>


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter