PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Milow | Lokerse Feesten 2012

zaterdag 4 augustus 2012Grote Kaai, Lokeren

Milow

Braafheid in het kwadraat bij Milow, zo lijkt het op het eerste zicht tijdens zijn allereerste optreden op de Lokerse Feesten. Daarmee bereikt ie vooral de fans. Maar zieltjes bijwinnen, doet ie maar in beperkte mate in eerste instantie. Een echte festivalact die hét verschil maakt op een zomerfestival en die een blijvende onuitwisbare stevige indruk nalaat, zien we nog niet in Milow. Maar Vandenbroeck en co zijn wel erg goed op weg. Lokeren kreeg het nieuwe “Where my head used to be” te horen, dat als bonustrack  op 19 oktober op de nieuwe live plaat verschijnt.

Het is van een ander tijdperk geleden dat we Milow nog live aan het werk zagen. Nu laat Jonathan Vandenbroeck zijn muzikanten Tom Van Stiphout (met grandioze gitaarsolo voor You don’t know begint) en Nina Babet in de spotlights. Babet neemt de vocals over in “Never gonna stop” en krikt het nummer er live extra mee op. Vandenbroeck van zijn kant vraagt – dat doet ie al langer – om de gsm’s boven te halen bij Ayo Technology. Lokeren volgt gedeeltelijk. Pas wanneer ie “Drop it like it’s hot” van Snoop Dogg in het nummer smokkelt en vooraan het podium gaat staan, bereikt ie een pak meer mensen.

De versnelling die Laurens Smagghe op drum inzet mist zijn doel dan ook niet.   In het zomerse “You and me” blijft “You can call me Al” aanwezig, al lijkt er even een aarzeling bij de band waar ze met de song naartoe willen. Niet op de setlist, maar er is tot Milows verbazing nog tijd voor, geven ze Lokeren met “Move to town” een aardige toegift.

Degelijk laatste optreden in ons land van Milows tour dus. Dat ie een goeie club – en theateract is, wisten we al langer. Nu misten we nog wat frisse en nieuwe showtrucs links en rechts, muzikale verrassingen,  versnellingen en wat peper en zout om er een onvergetelijke festivalervaring van te maken.

< Bert Hertogs >

De setlist:

  1. Canada
  2. Car wreck in the lake
  3. Little in the middle
  4. California rain
  5. Building bridges
  6. Never gonna stop
  7. Ayo technology – Drop it like it’s hot
  8. She might she might (solo)
  9. Where my head used to be (new song)
  10. KGB
  11. You don’t know
  12. You and me (in my pocket)
  13. Move to town


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter