PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Cinderella

donderdag 9 augustus 2012Sloepenweg, Antwerpen

Cinderella

Met Cinderella haalt de Zomer van Antwerpen een topproductie met internationaal potentieel naar Antwerpen. Let’s go Urban brengt de sprookjesversie (op de originele klassieke muziek) en breidt er vervolgens een vervolg aan op een zelf samengestelde soundtrack met beats en hiphop in verwerkt.

Het levert een erg frisse en gevarieerde voorstelling op die iets minder dan een uur duurt. Hedendaagse dans en klassieke muziek blijken ideale partners in dit verhaal. Nergens voelt die relatie tussen de twee geforceerd aan. De titelrol van Cinderella is er eentje om duimen en vingers van te likken, van gracieuze sprookjesprinses tot furieuze vrouw: een breed scala aan emoties toont het gezelschap. Ook de mannen mogen aantrekken en afstoten. Eens zijn ze depri, dan weer werken ze met hun choreografie op de lachspieren wanneer ze achter Cinderella aanhollen.

Hilarisch zijn de twee die solliciteren als kandidaat prinses en het muiltje willen proberen aan te trekken. Een ander thema dat ze aanboren – dat vrienden je soms tegenhouden of zelfs pertinent in de weg staan om een relatie aan te gaan met een vrouw - is erg herkenbaar en toont deze voorstelling op een gepaste manier. Zeer efficiënt gaat Let’s go urban om met de kracht van herhaling, in een bepaalde scene, maar ook tussen begin en einde zijn er visuele/choreografische overeenkomsten waar knipogen naar typische balletchoreografieën nooit ver weg zijn. Chapeau dus dat hun danstaal zowel met klassieke als hedendaagse muziek kan blenden.

Wie het schoentje past, trekke het aan: deze zat als gegoten en wrong nergens.

Nog tot en met 12 augustus 2012 in openlucht gratis te zien aan de Sloepenweg in Antwerpen. Kom ruim op tijd om een goed plaatsje te bemachtigen. First come first served bij Zomer van Antwerpen. Democratischer kan het haast niet.

Producent: Sihame El Kaouakibi (Concept Youth & Urban Projects)
 / Regie: Linda Baclaine
 / Choreografie: Yves Ruth & Ismael Ait Hamou
 / Muziek: Baker Ruth / Kostuum: Annie Verhoeven
 / Decor: Tim Oelbrandt & Ive Leemans / Licht: Tim Oelbrandt & Thomas Temmerman / Geluid: Sam Geerts / Productie: Cynthia Schenkels / Spel: Yves Ruth, Jerome De Meuter, Stephane Amegbedji, Yannick D’Haese, Marie-Pierre Demoutiez, Saartje Vandecasteele, Samuel Chan, Nick Coutsier & Armel J. Ngungunanga 

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter