PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Two Sink, Three Float

vrijdag 17 augustus 2012Noordkasteel Zuid

Two

Met „Two sink three float” brengt Studio Eclipse een mooie poëtische dansvoorstelling op en rond een klein pontonnetje aan het Noordkasteel. Het dansgezelschap tourde al eerder in het buitenland, en steekt de ambities om een internationale speler te worden niet weg. Studio Eclipse vertrekt vanuit sterke pure beelden en haalt de inspiratie van bewegingen bij moeder natuur.

Een vrouwelijke performer komt plots uit het water, als een zeehond plaatst ze zich op het ponton, kijkt wat verdwaasd rondom zich, en duikt het water in. Ze ontdekt dat ze niet alleen is, leert omgaan met „de andere”, houdt van het spiegelbeeld in het water. Twee performers volgen synchroon elkaars bewegingen, dan weer volgen ze een eigen pad. Een mannetje verstoort de rust, die dient hersteld.

De choreografie start laag, oa met de buik op het ponton, om zo verder te glijden en verderop het water in te duiken. Gaandeweg winnen verticale bewegingen (hoog-laag) aan terrein. Bescherming bij elkaar vinden, intimiteit, evenwichten terug in de groep vinden, een klein pleidooi voor ecologie, ... het zijn allemaal onderwerpen die je in deze voorstelling kan zien.

Knap is de analyse die het gezelschap maakte van het gedrag van zeehonden en hun bewegingen, zowel op het ponton, in als onder het water. Zo kronkelen ze sierlijk, dan weer geraken ze met moeite, oa in stuiptrekking van het ponton af. Ook het verschil in houding tussen het enige mannetje en de twee vrouwtjes komt zeer natuurgetrouw over.

En zo vormt deze ”Two sink three float” een zeer harmonieus geheel met zijn natuurlijke groene omgeving: bomen en een vijver bij het Noordkasteel.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter