PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Anastacia op Night of the Proms 2012

maandag 24 september 2012


Anastacia

Interview: 

Classic meets sprock op de Night Of The Proms 2012. Naast The Jacksons die voor het eerst optreden in ons land, staat Anastacia als hoofdact op het podium. De vierenveertigjarige Amerikaanse heeft al ervaring met het symfonisch orkest Il Novecento onder leiding van Robert Groslot. Dat begeleidde haar in 2006 voor een programma op de Franse televisie. Daarnaast mocht ze 11 jaar geleden onder andere Cowboy and Kisses zingen tijdens Pavarotti and Friends. Samen met de betreurde tenor bracht ze toen ook het nummer I Ask Of You. In een interview met hoofdredacteur Bert Hertogs van concertnews.be laat Anastacia weten dat er twee nieuwe albums van haar binnenkort verschijnen bij BMG: één met rockcovers én een gans nieuw album met eigen materiaal.

Anastacia scoort hit na hit nadat het publiek in 1998 kennis had gemaakt met haar ietwat hese maar soulvolle stem tijdens de MTV-talentenjacht The Cut, waarbij ze als tweede eindigde. Ze debuteert in 2000 met het album ‘Not That Kind’ (63 weken in de Ultratop). De single ‘I’m Outta Love’ wordt een wereldhit en opent de weg naar sterrenstatus. Volgende grote successen zijn ‘Not That Kind’ en – uit haar tweede album ‘Freak Of Nature’ – ‘Paid My Dues’ en ‘One Day In Your Life’.

Borstkanker dwingt haar in 2003 om haar zangcarrière stop te zetten. Begin 2004 komt Anastacia groots terug met het album ‘Anastacia’ en de singles ‘Left Outside Alone’ en ‘Sick And Tired’. In 2006 slaat de vonk tussen Anastacia en het Night of the Proms-orkest Il Novecento een eerste keer flink over tijdens de opname van een populair muziekprogramma voor de Franse televisie.

In 2005 worden al haar hits en een aantal nieuwe tracks verzameld op ‘Pieces Of A Dream’. Bij de release van ‘Heavy Rotation’ (2008) verrast de Amerikaanse zangeres met een nieuwe, meer sensuele sound en een nieuwe look. Van Anastacia’s albums zijn alleen al in Europa meer dan 14 miljoen exemplaren verkocht. Begin 2011 vult ze samen met Natalia zes (!) keer het Sportpaleis tijdens de ‘Natalia Meets Anastacia’-concertreeks.

Eind vorig jaar raakt Anastacia helemaal overtuigd, wanneer ze samen met Natalia een Night of the Proms-show in Rotterdam gaat bekijken en na afloop gezellig blijft napraten met o.a. James Blunt en Mick Hucknall. En nu is ze dus helemaal klaar om zelf op het NOTP-podium te gaan staan op 8, 9, 10, 16 en 17 november 2012 in het Antwerps Sportpaleis samen met Naturally 7, Ozark Henry, The Jacksons, John Miles en harpist Remi van Kesteren. 


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter