PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie De Grote Sinterklaasshow 2012

zaterdag 24 november 2012Sportpaleis Merksem

De

Sinterklaas heeft een pakjesmachine. Hij stopt een tekening in de machine en datgene wat er op de tekening staat, komt uit de machine. Dat is kortweg de plot van de Grote Sinterklaasshow 2012 van Studio 100. Uiteraard loopt er behoorlijk wat mis, niemand die de handleiding van het toestel kent, ook de Hoofdpiet niet.

Tekeningen van Bobo, Piet Piraat, Bumba, Plop, ROX, Samson en Gert en Mega Mindy gaan de machine in en die toveren de helden van de kinderen tevoorschijn. Voor het eerst staat ook ROX in het Sportpaleis. De Hoofdpiet blijkt een buitengewone interesse te hebben in Olivia.  En ROX zelf – een blauwe auto – verlangt naar roze verf, want roze vindt ie wel een mooi kleurtje. Wie nog durft beweren dat Studio 100 de typische, stereotype rollenpatronen in de verf zet, heeft het dus mis. Hoogstwaarschijnlijk ligt er ergens in een lade het scenario dat ROX een identiteitscrisis beleeft en zich ooit transformeert in een roze ROXANE of zo. En ROX een auto met genderdysforie blijkt te zijn.

Alle Studio 100-figuren ontvangen een pakje met een fabricagefout. De Hoofdpiet is iets te nieuwsgierig naar de grote rode knop waar hij absoluut niet mag aankomen.  Wanneer ie nog maar in de richting gaat, levert dat sowieso al luid “neen”-geroep op van de kinderen. Een kortgerokt ballet met meisjes die er +11 uitzien, danst mee op hits als Piet Piraat, de Zeven Zeeën, het Ploplied, de Kabouterdans, Alles is op, Klap maar in je handen, Wij zijn bij de brandweer, Mega Mindy Tijd, Ruim Baan (dat erg aan Ghostbusters doet denken), Ze komen vannacht en Mijn droom.

De actie is erg repetitief (artiest/groep komt uit een pakje, en krijgt dan een pakje) en het verhaal flinterdun. Erg jonge kindjes kunnen dus wel volgen, al duurt de show eerder lang (anderhalf uur).  Er zit ook bijzonder weinig humor in de voorstelling. Gert Verhulst  was nog het grappigst van allemaal toen ie presentator Kobe (Van Herwegen) overdreven nadeed. Kobe stond op zo’n afgelikte manier samen met de Hoofdpiet te presenteren, in het Algemeen Nederlands en op hetzelfde toontje zoals schlagerzanger Christoff dat doet, dat we er de kriebels van kregen. En K3? Heerlijk om ze “Help” te horen roepen. “Wie helpt me, in m’n bikini” zingen ze in hun jongste single “Waar zijn die engeltjes?” Heel veel engeltjes waren er in het Sportpaleis, vooral papa’s dan...

< Bert Hertogs > 


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter