PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Alex Hepburn | Les Ardentes 2013

vrijdag 12 juli 2013Parc Astrid Luik

Alex

“Under” is Alex Hepburns debuutsingle en die deed het behoorlijk goed in de hitparade. Op Les Ardentes bleef de Britse licht onder de verwachtingen nadat ze dit voorjaar van een veelbelovend eerste full album “Together alone” beviel. De zesentwintiger liet zich omringen door een drummer, twee gitaristen, 2 backings, en een toetsenist. Met niet zo gek veel nummers onder de arm, lag het voor de hand dat ze een cover zou brengen. Een knap “Woman” van Neneh Cherry werd het.

Het Luikse publiek is blijkbaar nog niet helemaal op dreef op de tweede namiddag van het festival. Honderden toeschouwers staan er voor het podium, maar je kan bezwaarlijk zeggen dat het een zware toeloop was. Onterecht want Hepburn bewees het ganse optreden dat op drie kwartier afklokte dat ze over een erg goede stem beschikt. Openen deed ze met “Love to love you” dat via orgel in één beweging overging in “Reckless”. Het publiek reageert erg schuchter wanneer “Get heavy” openbloeit en de band vraagt om mee te klappen. Dan al toont Hepburn dat ze moeiteloos een hoge noot weet te plaatsen.

Recentste single “Miss Misery” laat ze halfweg enkel door de band spelen. De backings vallen in om het publiek telkens twee keer te laten meeklappen. Alex Hepburn neemt de tijd om even het podium af te gaan op zoek naar een zonnebril, want de zon schijnt recht in haar ogen. Ze toetst vervolgens even af hoeveel Franstaligen en Engelstaligen in het publiek zijn. Al snel merkt ze dat ze best haar moedertaal links kan laten liggen in haar bindteksten, en ze gaat dus over in het Frans en charmeert daar mee.

In de taal van Voltaire dankt ze de Belgische fans omdat die ermee voor zorgden dat ze een mooie start van haar muziekcarrière kende. De zangeres en haar band kiezen om “Under” niet in de radioversie te brengen. Het nummer start aan de toetsen, strijkers op tape vullen horen we vervolgens, en live vullen gitaren en drums verder aan.

Gesproken opent ze “Stop fucking around” over flirtgedrag en dat afwijzen, of toch ook niet? “Neen, deze song gaat niet over een tweede carrière naast mijn muzikale”, bevestigt ze met een knipoog. Dé vocale uithaal van het optreden van de soulzangeres volgt in “Look what you’ve done” dat een knappe solo op elektrische gitaar kent en ze lieflijk, hoog eindigt om met piano neer te leggen.

Afscheid van het publiek neemt ze akoestisch, enkel begeleid met elektrische gitaar in “Pain is”. Alex Hepburn gaf een optreden dat beter zou passen in een ander kader zoals Cactusfestival of het Openluchttheater Rivierenhof in Deurne, bewees dat ze een goede band en stem heeft, maar aan de set, de spanningsboog en podiumprésence is nog werk.

 < Bert Hertogs >

De setlist:

  1. Love to love you
  2.  Reckless
  3. Bad girl
  4. Get heavy
  5. Miss Misery
  6. Woman (cover Neneh Cherry)
  7. Under
  8. Stop fucking around
  9. Look what you’ve done
  10. Pain is


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter