PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Brit Floyd brengt meer dan andere tributebands

vrijdag 18 oktober 2013


Brit

Een die hard Pink Floyd fan gaf ons mee dat David Gilmour himself een fan is van het sinds 2011 tourende Brit Floyd. En, met nostalgische glinstering in de ogen, dat hijzelf er in 1990 frontstage bij was op de Postdamer Platz waar Roger Waters The Wall Live in Berlijn bracht voor meer dan 450 000 toeschouwers.  Brit Floyd ziet hij vanavond voor de tweede keer en volgens hem zijn zij het beste alternatief want Pink Floyd zal nooit meer in de originele bezetting spelen. Syd Barrett stierf namelijk in 2006 en Richard Wright volgde twee jaar later. 

Het wordt een wervelend, zowel qua sound als visueel, verbluffend eerbetoon aan het origineel. Via de gigantische backdrop worden jukebox gewijs keuzes gemaakt uit het repertoire van Pink Floyd. De muzikanten en (backing) vocals nemen niet echt het voortouw op het sterk visuele opzet. De projecties op het originele Pink Floyd circulaire scherm zijn typerend, ondersteunen elke song en die songs zijn er ook minutieus op afgesteld. Toch wordt het hierdoor geen te gepolijste bedoening, integendeel, de juiste balansen tussen voelbaar en zichtbaar worden elkaar exponentieel versterkend de concertzaal ingestuurd.  

Het mag dan ook gerust gezegd worden dat Brit Floyd inderdaad meer brengt dan andere tributebands én dat dit gebeuren een must-see is voor de fans of zij die nader kennis willen maken met het originele fenomeen.

< Tom Leentjes >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter