PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Burlesque Follies Deluxe

woensdag 12 februari 2014De Roma Borgerhout

Burlesque

Dat Burlesque Follies Deluxe in de Roma finaal weinig om het lijf zou hebben, letterlijk dan, stond in de sterren geschreven. De Smoky Midnight Gang, met onder andere twee saxen en een trompet zette de toon met jazzy, swingende retro nummers die aanstekelijk op de dansbeentjes werkten. En dus gingen de eerste koppels aan het jiven. Meer dan ooit werd het een “m’as tu vu”-gebeuren in de Roma. De zowat 600 aanwezigen waren stijlvol opgetut in retro looks. De vrouwen – en niet alleen diegenen die op het podium stonden - kwamen om te pleasen en te teasen. Rondingen werden geaccentueerd alsook de lippen.

De Erotic Cinema Colette Collerette toonde filmpjes uit de oude doos met ronkende titels als “the huba huba girls” en “the bombing bombshell”. “Tu Veux, Tu Veux Pas” klonk er uit de draaitafel van DJ BBB Ben. Later passeerde ook “Speedy Gonzales” van Pat Boone. Speedy? Dat stond in schril contrast met het verloop van de avond, de dames namen namelijk de tijd om te strippen. Coco Fizz gaf mee aan de host van de avond dat ze “ready for duty” was. Maar het publiek was dat blijkbaar nog onvoldoende. Dus toonde ze snel één van haar borsten, omdat het gejoel nog niet door de Schauvliege decibelnorm was gegaan. Nadat het publiek eindelijk het gewenste geluidsniveau bereikte en Fizz haar laatste schroom zogezegd had overwonnen, was de artieste klaar om haar boezem voorzien van nipple tassels te tonen. “The more you scream the more they strip” werd de slogan van de avond. Leyla Liquorice, verkleed als goochelaar, bleek konijnenoren op te hebben. Een grote wortel stond symbool voor een fallus. Finaal zal ze in een hoed kruipen en het confettikanon de finale inluiden. 

The Retronettes bleken op hun beurt erg goede gekeken te hebben naar de oude filmpjes waar bijna maniakaal gedanst werd. X-benen, kniezwengels, erg grote gebaren maken met benen, voeten, handen en armen. De sfeer van weleer haalden ze moeiteloos weer naar boven. “Feeling good” van Michael Bublé begeleidde de act van Banburry Cross uit de UK. Zij verloor letterlijk van haar pluimen. 

In het tweede deel vroeg de host dan weer complete stilte voor hij het ‘beest’ zou loslaten. Een vrouw in tijgerpakje kroop richting Aerial silk om daar tuimelingen uit te voeren. Erg knap was de manier waarop ze traag, glijdend, ondersteboven naar beneden stapte. De host van de avond coverde Madonna naar “Material Boy” en was ook klaar voor een bekentenis in “Virgin”. Alleen maar vrouwen wou ie aan het podium om hem op te vangen voor een potje crowdsurfen. 

Jawel, crowdsurfen in de Roma. Dat hebben we dan ook alweer gehad. Humor maakt ook deel uit van Burlesque en dus mocht een “stagiaire” opdraven die voor het eerst op het podium zou staan. Hoe het ervan afliep, kunt u wellicht raden. Ook The Retronettes bleken pluimen te verliezen tijdens hun act. Pluimen die dan weer van pas kwamen om confetti en dergelijke van het podium te vegen. Hoe multifunctioneel is dat niet? Een act vol humor brachten de drie dames, waar die pluimenwaaiers in de weg stonden van een ander zodat haar boezem nauwelijks uit de verf kwam. Dus doorbrak ze hem en ging ze helemaal vooraan staan om haar moment de gloire tegemoet te gaan. Vervolgens gaf de host mee dat hij een “47” had als schoenmaat en ook het gezegde bij hem geldt over mannen met grote voeten. 

Cross sloot de Burlesque show af met champagne die niet geconsumeerd werd zoals het hoort. 

Luchtig entertainment dus al hadden we het gevoel geen hoofdschotel voorgeschoteld gekregen te hebben, eerder proevertjes. Toch iets meer uitdagen dan bekoren werd het dus, wat ons betreft. 

< Bert Hertogs >   


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter