PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Klangkarussell

maandag 21 april 2014Ancienne Belgique Brussel

Klangkarussell

Klangkarussell, het Zwitserse DJ-duo bekend van hun geweldig zonnige hit Sonnentanz, liet een niet uitverkochte Ancienne Belgique op z’n zachtst gezegd op zijn honger zitten. Het was een blamage, verrassend slecht –en dat terwijl ze zo’n heerlijk voorproefje gaven op Pukkelpop 2013.

Adrian Held en Tobias Rieser, beiden uit Salzburg, leerden elkaar op de middelbare school kennen toen ze 12 jaar oud waren. Ze waren naar eigen zeggen ‘verschrikkelijke studenten’ en hadden het vooral druk met gein uithalen. Na de middelbare school verloren ze elkaar uit het oog. Tobias studeerde Sound en Audio Engineering en Adrian nam de rol van een boom op zich in de Salzburg Festspiele. Toen ze elkaar na jaren opnieuw ontmoetten, kwamen ze erachter dat ze zich beiden, onafhankelijk van elkaar, in dezelfde muzikale richting hadden ontwikkeld. Ze besloten samen te werken en namen hun eerste nummer Netzwerk op. 

Adrian en Tobias hoefden niet veel moeite te doen om aandacht voor hun muzikale hoogstandjes te krijgen en plaatsten hun nummers enkel op Soundcloud. Daar werd het nummer Sonnentanz opgepikt door een anoniem You Tube lid, die ervoor zorgde dat het nummer uiteindelijk 22 miljoen keer op You Tube werd bekeken. Een zomerhit was geboren. Dat ze potentie hadden voor zomerse hits werd ook meteen duidelijk tijdens hun set op Pukkelpop 2013. Een aangenaam, melodieus en zonnige set van dik een uur. Een hoopvol gegeven, maar de AB moest het helaas met minder doen. Ook al was het decor mooi aangekleed met grote zilveren, oplichtende ballen en kleurige TL stellages, het bleek geen garantie op een succesvolle show. 

Adrian en Tobias stonden zoals vele ander EDM artiesten achter hun tafels, ondersteund door twee live-muzikanten vooraan het podium. Een vrouwelijke bassist die ook een keyboard bespeelde en een staande drummer. Door middel van wild-hysterische bewegingen moesten zij ervoor zorgen dat het publiek uitgelaten bleef dansen, springen, fluiten en schreeuwen. Helaas. Telkens wanneer een van hen over het podium heen-en-weer rende, met de armen hoog boven hun hoofd geheven, wisten ze het publiek voor even te enthousiasmeren. Maar op het moment dat ze zich weer aan hun instrument zetten, viel het publiek terug in hun tamme gedrag. Voorzichtig bewegend, maar vooral bezig met hun telefoon en elkaar. 

Op het moment dat Sonnentanz werd ingezet, leek er eindelijk wat leven in de tent te komen. Een positieve evolutie, die met Netzwerk een vervolg kreeg: de AB slaakte een enthousiaste kreet van opluchting. Het mocht maar even duren, want het meest opvallende moment moest nog komen. De muziek stierf zeg, de lichten dimden. Tobias, Adrian en hun muzikanten waren zonder afscheid van het podium vertrokken waarmee alles erop wees dat ze nog terug zouden komen. Het publiek bescheiden klappend, hopend op een nummer dat het feestje zou laten beginnen. Met de podiumlichten nog aan leek het erop dat ze er gewoon lang over deden om de weg naar het podium terug te vinden. Het publiek werd ongeduldig, het applaus verzwakte en ging uiteindelijk over in boegeroep. Boos en gefrustreerd maakten de feestgangers zich klaar om het feestje ergens anders voort te zetten. De grootste verliezer in dit verhaal bleek dan achteraf ook de man van de PA te zijn: de arme man kreeg heel wat klachten over zich heen. Jammer, de techniek was nochtans voortreffelijk. De enige ster in de beoordeling – niet helemaal, maar toch voornamelijk - is dan ook voor hem. 

< Zaïde Bil >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter