PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Sheila E.

zaterdag 12 juli 2014OLT Deurne

Sheila

In de miezerende regen naar het Openluchttheater trekken in Deurne, het klinkt niet geweldig. Ondanks de matige opkomst had de Amerikaanse niet veel nodig om het publiek wakker te schudden. Ze begon met ‘Samba’, een krachtig uptempo nummer die de Latin roots (E voor Escovedo) van de zangeres in de verf zette. Naast zangeres is Sheila ook percussioniste, ze verdeelde haar tijd netjes tussen micro en haar instrumenten, en keek niet op een drumsolo meer of minder.

Ze bracht voornamelijk werk uit haar laatste plaat ‘Icon’ (2013), maar zoals verwacht konden klassiekers als ‘Love Bizarre’ niet ontbreken. Na een half uurtje dook Sheila E het publiek in om albums te signeren en snoepjes uit te delen (en dit alles terwijl ze liep te zingen). Ze beperkte zich niet tot de eerste twee rijen, maar kwam vlotjes tot aan de zitplaatsen. Daar ontmoette ze een groepje kinderen, die meteen mee het podium op mochten. Wat volgde was een aandoenlijk (maar lang) spektakel, waarbij de kinderen één voor één een dansje mochten doen. Het laatste meisje verbaasde iedereen met wat drumtalent, waarop de hele band het meisje op sleeptouw nam voor een korte jam. Een hartverwarmend moment dat niet alleen toonde dat deze dame allesbehalve een diva is, maar ook hoe hard ze haar best deed om iedereen een fijne avond te geven. Haar opzet was in elk geval geslaagd, zowat iedereen zat met een enorme glimlach op z’n gezicht. Velen die de avond zittend waren begonnen, stormden naar voor om een dansje te wagen. 


Niet veel later werden we gevraagd om ‘Happy Birthday’ te zingen voor de camera ter ere van de 97ste verjaardag van haar vader Peter Escovedo (ook muzikant). Het publiek gooide er spontaan een ‘Lang zal hij leven’ bij, wat de Amerikaanse even leek te emotioneren. En ook wij voelden weer de ‘sparkle’.

Maar, we merkten ook op dat, met al deze ‘momentjes’ na elkaar, er zeer weinig plaats over was voor wat muziek. Die leek ondertussen wat secundair te zijn geworden. Het aantal nummers die ze effectief gebracht heeft, zijn op twee handen te tellen. De zangeres besefte ook dat haar uur podiumtijd aan het korten was, en haastte zich om er nog wat nummers door te draaien.

Hoe dan ook, het was een top avond met goeie muziek en een perfecte sfeer (wie dacht nog aan regen). Het heeft dan ook geen zin om te zeuren over kwantiteit als daar zo veel kwaliteit tegenover stond. Wij waren overtuigd!

< Delphine De Metsenaere >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter