PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Hans Peter Janssens in Lelies, Carmen en Sacco en Vanzetti

woensdag 21 januari 2015


Hans

Interview: 

Hans Peter Janssens neemt in februari en maart 2015 opnieuw de rol op van Simon Doucet in de musical Lelies. In februari wordt de musical hernomen in het Fakkeltheater te Antwerpen. In maart volgt een korte tour door de culturele centra. Een herziene versie wordt het want er werden twee nummers geschrapt om plaats te maken voor twee nieuwe. Janssens, geen onbekende in de musicalwereld, vermits ie in Londen zowel de rol van Javert als Jean Valjean neerzette in Les Misérables, ziet gelijkenissen tussen die grote musical en Lelies.

Hans Peter Janssens: “Les Misérables gaat ook over echte emoties, integer acteren, zingen en performen. Ik denk dat het enige verschil is dat Lelies in kleinere zalen speelt. Dus moet je minder projecteren. Als je in grote zalen speelt, zeker in Londen, waar het akoestisch wordt versterkt, dan moet je iets meer projecteren, hoe je je stem plaatst. Maar voor de rest, blijft het acteren hetzelfde.”

Volgens hem werd Lelies, de allereerste eigen musicalcreatie van Judas Theaterproducties die eind 2011 in première ging, een succes omdat het een eerlijke productie is. Klein van opzet maar vol emoties die goed zijn overgekomen op het publiek.

Hans Peter Janssens’ agenda is verder aardig gevuld dit voorjaar en deze zomer. Zo heeft hij in mei en juni een rol beet in de zomeropera Carmen in Alden Biesen in een regie van Frank Van Laecke. En in augustus neemt hij zijn rol als Vanzetti terug op in de musical Sacco & Vanzetti. Ook die musical wordt geregisseerd door Frank Van Laecke. In 1994 betekende dat de eerste compositie voor Dirk Brossé voor het medium musical. In 1996 volgde de première met Hans Peter Janssens, de betreurde Nolle Versyp (procureur Katzman) en de eveneens betreurde Nand Buyl. Voor de herneming op het Donkmeer van Berlare schrijven Frank Van Laecke, Dirk Brossé en Allard Blom een nieuw libretto, nieuwe muziek en nieuwe songs.

Hans Peter Janssens: “Voor de eerste keer zal ik samenwerken met Peter Van De Velde die de rol van procureur Katzman speelt. Daar kijk ik wel naar uit want dat zal een leuke confrontatie worden tussen twee sterke personages in het verhaal. Het is ook grappig om met Jelle Cleymans samen te werken. Want Jelle was toen ik in 1998 Les Misérables deed in Antwerpen de kleine Gavroche. Nu wordt hij mijn rechtstreekse tegenspeler dus dat zal heel prettig worden.”

Het ganse interview dat concertnews.be met Hans Peter Janssens deed, kan u linksboven op deze pagina beluisteren.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter