PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Brusselse indiepopgroep PAON heeft debuutplaat uit

vrijdag 20 maart 2015


Brusselse

Het zelfgetiteld debuutalbum van de Brusselse indiepopgroep PAON ligt nu in de rekken. Wie op tijd zijn tickets had aangeschaft kon al genieten van de voorstelling die ze gaven in een uitverkochte AB Club. We spraken met Aurelio Mattern en Ben Bailleux-Beynon van PAON net voor hun optreden in de Ancienne Belgique.

Hoelang hebben jullie gewerkt aan dit album?

Aurelio: Toch wel heel lang. We zijn twee en een half jaar geleden begonnen met PAON en sindsdien hebben we veel nummers zitten schrijven. Toen we die nummers aan het maken waren, hebben we nooit een album als doel voor ogen gehad.

We waren vooral een groep die gewoon muziek wou maken om ons te amuseren.

Op een dag beseften we dat we met al dat materiaal naar de studio konden trekken om een album op te nemen. Dus het is een beetje moeilijk om te zeggen hoe lang we er precies aan hebben gewerkt.

Ben: Het album was eigenlijk al lang klaar. Zes maanden geleden was onze laatste studiosessie.

Jullie noemen het genre dat jullie maken ‘surf animal’. Vanwaar komt het idee en wat betekent het voor jullie?

Aurelio: Het was een idee van onze manager. Hij wou er een niet alledaagse naam aan geven. Het was de bedoeling om een naam te creëren voor een nieuwe stijl, maar uiteindelijk maken we pop.

Ben: Er zitten invloeden in van andere genres. Ik luister veel hiphop dus er zijn onder andere invloeden daarvan terug te vinden in onze muziek. Ook invloeden van psychedelische muziek zit er in omdat onze drummer daar heel erg van houdt.

Welke artiesten zijn jullie grootste invloeden?

Ben: Als jonge gast luisterde ik veel naar Franse rap. Ook de Britse hiphopscène vind ik top. Daarnaast hou ik echt van MF Doom, Odd Future, etc.

Hangt er een bepaald concept aan jullie album? Het artwork dat jullie gebruikt hebben is een schilderij van Bosch, kozen jullie hier bewust voor?

Ben: Neen, voor het artwork kozen we het werk van Bosch omdat we het allemaal een zeer mooi schilderij vonden. Ik denk wel dat de nummers zich mooi opvolgen, maar er zit niet echt een rode draad in. Het is meer samengesteld op ons gevoel.

Het is soms wel merkbaar dat enkele nummers gemaakt zijn met een grote tijdsinterval tussen. Maar desondanks vind ik wel dat het qua sound nog altijd zeer goed overeenstemt met elkaar.

Zijn jullie van plan om het volgend album misschien te linken aan een concept?

Ben: Momenteel zijn we niet bezig met het plannen van een volgend album. We willen ons concentreren op onze optredens. Om toch tussendoor nummers te blijven maken, zullen we een EP opnemen. Aurelio en ik hebben besloten om op deze EP meer elektronische beatmachines te integreren in onze sound.

Hebben jullie collaboraties voorzien met andere artiesten in de toekomst?

Ben: We hebben geen plannen momenteel, maar er zijn wel enkele artiesten waar we graag zouden mee samenwerken.

Ik hou echt van Balthazar, dus het zou cool zijn als we ooit met hen kunnen muziek maken. Coely vind ik ook echt goed. Het zou nog wel vet zijn als we iets maakten als beatmakers, en ze erover zou rappen. Maar het zijn maar ideeën.

Jullie videoclips zijn telkens in dezelfde stijl en hebben iets weg van een film noir. Wat was het idee hierachter?

Ben: De man met zijn snor en tatoeages die telkens in onze clips terugkomt, is iemand die we al jaren kennen. Hij heeft echt het gezicht van een acteur en gezien zijn stijl vonden we dat de sfeer van een film noir het beste zou werken bij hem. Dus hij was vooral onze invloed voor het maken van de video’s.

Zijn jullie van plan om jullie volgende video’s ook in dezelfde stijl te doen?

Ben: Ik denk het wel. We werken met twee videomakers die met goede ideeën komen. Ik hou er me niet echt mee bezig. Aurelio stuurt hen soms scenario’s met zombies, maar dat zien ze nooit zitten (lacht).

Aurelio: Ik hou echt van zombies. Bij de laatste clip kwam ik wel met het idee van de danseres en dat is er dus gerealiseerd. Ze luisteren wel naar onze voorstellen. Ik hoop echt dat we wel ooit een clip gaan hebben met zombies in (lacht).

Ben: Telkens als Aurelio gaat skiën, beslist hij een film te maken met zombies. ‘Zombski’, is de titel van de film (lacht).

Aurelio: Dat gaat echt aanslaan. (lacht)

Het debuutalbum van PAON is verkrijgbaar in België. De releasedatum voor Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Nederland is voorzien in september 2015.

Tracklist: 

  1. Prelude
  2. Teevee
  3. Keep On Burning
  4. Plastic Flower
  5. Tasdesdoutes
  6. Cool Spot
  7. Wake Them Up
  8. As Long As You Need
  9. Shine Over Me
  10. Make It Last
  11. Deja-Vous

Meer info: www.paonband.com


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter