PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie The Pop Group

vrijdag 19 juni 2015Hilvarenbeek, NL

The

De verrassing van de avond lijkt bestemd voor The Pop Group. Na 36 jaar is de punk-funkband uit Bristol weer terug in Nederland mét nieuwe nummers.

De Britten trappen af met “Thief of Fire” uit 1979. Met de boodschap “We do not have anything, we have not learned anything’’, lijkt het alsof de band met een vuist zijn bestaansrecht aan het begin van het concert wil afdwingen. 

Om vervolgens met het nieuwe nummer “Citizen Zombie’’ over te schakelen naar de huidige tijd. Zanger Mark Stewart zingt “With your factory farmed opinions, and your tablet minds’’ en doet gedurende het gehele nummer op en af een zombie na met gestrekte armen recht vooruit. Jammer, want juist deze imitatie maakt het wat clownesk.  

De muziek wordt gedurende het concert steeds funkier en het publiek doet uitbundig mee. In tegenstelling tot andere concerten deze avond blijft er een aanloop naar tent vijf gedurende het optreden van de Britten. Vol vuur blijft Stewart zijn poëtische teksten met ‘symfonische rock-uithalen’ eruit gooien, maar het zijn vooral de muzikanten die het concert laten knallen, waardoor het jong en oud aanspreekt. 

De nummers die de destijds bevlogen punktieners eind jaren ’70, begin ’80 schreven sloegen toen misschien wel aan. Nu komen ze wat minder sterk aan en moet de band het vooral van de muziek hebben die gezien het enthousiaste publiek een gevarieerde groep mensen aanspreekt. De zanger bewaart blijkbaar goede herinneringen aan Nederland en draagt halverwege een nummer op aan onder meer poppodium De Effenaar in Eindhoven. Ach ja, why not. 

Het een na het andere nummer weet het publiek echt te pakken, zoals “Shadow Child” en “Nowhere Girl”. Met het nummer “We are time” met teksten als “Your world is built on lies’’, blijft het gevoel van een concert met lekkere funk-punknummers hangen, maar de teksten beklijven niet.

< Bregje van der Wijst > 

De setlist:

  1. Thief of fire
  2. Citizen Zombie
  3. Mad Truth
  4. Words disobey me
  5. Beyond
  6. Nations
  7. We are all prostitutes
  8. Shadow child
  9. Nowhere girl
  10. Where there’s
  11. St. Outrage
  12. We are time


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter