PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Thurston Moore

zondag 12 juli 2015Minnewaterpark Brugge

Thurston

Fans van het stevigere gitaarwerk wreven alvast massaal in hun handen, want deze avond stond Thurston Moore als een van de toppers aangeschreven op het hoofdpodium van Cactusfestival. Voor de gelegenheid gaf de ex-frontman van Sonic Youth een exclusief concert in België.

Thurston en co gaan experimenteel van start en verkennen de mogelijke arrangementen op hun gitaarhalzen tijdens de opener “Forevermore”. Het geluid dat tijdens dit 11-minuten durende nummer geproduceerd wordt, wringt zich in verschillende bochten en maakt het geheel tot een aanzienlijk hoorspektakel. Repetitieve gitaarriffen en slagwerk werken als een soort hypnosemateriaal waarvan je niet zo snel terug uit trance geraakt. Binnen de klassieke lijntjes kleuren behoort voor deze heren alleszins niet tot de orde. 

Halverwege de set zorgt “Turn on” voor een kort moment waarop het publiek even naar adem kan happen. Lang duurt dit allemaal niet, gezien alles aan een rotvaart doorgaat en zich vrijwel snel naar een aanhoudend hoogtepunt begeeft. Feedback, noise en andere - in overdrive - geproduceerde klanken vliegen het publiek om de oren. Hopelijk heeft iedereen zijn voorzorgsmaatregelen genomen en oordoppen ingedaan. 

Headbangen, vuistjes in de lucht of gewoon springen, het is allemaal toegelaten. Heel wat mensen gaan uit hun dak en roepen en klappen mee naarmate de climax nadert. Een eenduidige climax kan je het niet echt noemen, aangezien elk nummer vrij stevig begint en gewoon lekker stevig blijft klinken. Aan zij die het wagen om het hoofd gedurende het hele concert op de muziek mee te schudden: let op die nekspieren! Een verwittigd man is er immers twee waard. 

Op zich was Thurston’s setlist relatief kort. Er passeerden slechts 6 nummers de revue, maar niet onbelangrijk is dat elk nummer gemiddeld zo’n dikke 10 minuten duurde. Sterk gespeeld en heerlijk geëxperimenteerd, maar een gulden middenweg tussen de “lovers” en de “haters” bestaat er voor deze show helaas niet. 

< Pieter De Sutter > 

De setlist:

  1. Forevermore
  2. Speak to the wild
  3. Germs burn
  4. Turn On
  5. Cease Fire
  6. Grace lake


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter