PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Het Pukkelpoprapport 2015

zondag 23 augustus 2015


Het

Foto: Pukkelpop

Concertnews.be bracht op vrijdag een bezoekje aan Pukkelpop. Festival nummer 11 voor onze hoofdredacteur is dat dit jaar. Wat was goed? Wat kon absoluut beter? Pukkelpop 2015 even kritisch doorgelicht...

eerst de pro’s:

- Relatief korte afstanden tussen stages Marquee, Club en Main Stage waardoor we het gevoel hebben dat je meer kan zien op Pukkelpop. (we hebben de indruk dat je op sommige festivals veel langer onderweg bent van de ene naar de andere stage)

- 2 flesjes water voor de prijs van 1 bij hitte

- Randanimatie op het terrein zelf (dj aan ingang, …) mag zelfs nog uitgebreid worden

- Prijs: 90 euro voor een dagticket incl. NMBS + De Lijn. Wat sommige journalisten ook mogen beweren, is dit een correcte prijs. Een treinticket heen en terug van Antwerpen naar Hasselt kost 23 euro. Doen we daar een dagpas van de Lijn bij dan komen we aan 28 euro. De totaalprijs van het ticket zelf is dan 62 euro.

- Brede programmatie met dank aan Live Nation.

- Openbaar vervoer gaat tot voor de deur van het festivalterrein. Bij RW moet je meer dan een kilometer stappen, ook bij Sziget is het nog een eindje stappen,…

- Baraque futur: bewustmaking op een festival net als Glasto o.a. ook doet, behoort tot de taken van een festival. Petit Bazaar als art zone en theatre zone in 1 (Sziget) en Food Wood (schaduw en gezellige plek om te eten/drinken).

- In tegenstelling tot Lowlands en enkele andere festivals is Pukkelpop bereikbaar voor een man zonder rijbewijs of auto.

Voor verbetering vatbaar:

- Nieuwe tenten lijken meer op grijze hangars waar je een vliegtuig in kan parkeren. Marquee en Club waren bvb. niet aangekleed binnenin waardoor deze venues wel erg industrieel en weinig sfeervol aanvoelen.

- Over het algemeen voelden we een spagaat tussen sfeervolle plekken zoals Baraque Futur, Petit Bazar en Food Wood en de rest van het festivalterrein waar ofwel commerciële partners het laken naar zich toetrekken ofwel de eet/drankstanden zeer functioneel zijn maar niet meer dan dat, net als de Main Stage en Marquee/Club. Vraag is of die andere zones niet wat sfeervoller kunnen ingevuld worden zodat het ganse terrein een zekere gemoedelijkheid uitstraalt.

- In het buitenland trekken ze van de front of house naar de Main Stage waterdarm zodat het publiek besprenkeld kan worden met water. Het houdt hen fris. Ook op andere plekken konden verstuivers aangebracht worden. Dit hebben we gemist op Pukkelpop.

- Erg veel plankenvloer tussen Boiler Room en Dance hall waardoor het festivalgevoel (gras!) wat verdwijnt.

- Wildplassen (o.a. buiten links van Marquee)

- Clean your act: duidelijk zijn Belgen behoorlijk smerig. Festivalterrein ’s avonds is behoorlijk bezaaid met plastic bekers -> systeem recyclagebekers overwegen?

- Gratis drinkbaar kraantjeswater stelt Pukkelpop echt wel in de uithoeken van het terrein beschikbaar. Dat kan beter (nabijheid)

- De technische problemen van Chvrches die na een kwartier er de brui moeten aan geven in de Marquee op vrijdag: dat zou echt niet mogen. (waar de verantwoordelijkheid ook mag liggen)

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter