PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Het Lollapalooza Rapport 2015

maandag 14 september 2015


Het

Concertnews.be bracht een bezoekje aan Lollapalooza Berlin. Festival nummer 13 voor onze hoofdredacteur is dat dit jaar en meteen ook het allerlaatste. Wat was goed? Wat kon absoluut beter? De allereerste editie van Lollapalooza Berlin 2015 even kritisch doorgelicht...

Pro’s:

  1. Zeer goede bereikbaarheid van de voormalige luchthaven Tempelhof, ook via openbaar vervoer
  2. Einduur 23u, vervolgens after parties in de stad voor wie dat wil
  3. Interessante prijzen: 4 euro voor een halve liter frisdrank. In België betaal je al snel tot 3 euro voor ocharme 25 cl.
  4. Aangename relaxte sfeer omdat jong en oud aanwezig is, én ook de allerkleinsten (incl. baby’s). De Kidszone en de Fun Fair waren echte toppers. Lollapalooza is er in geslaagd om zich te profileren als een festival waar je fijne verrassingen kan meemaken en waar creativiteit het laatste woord heeft. Het draait ‘m niet alleen om de grote podia, maar om de totaalbeleving.
  5. Tempelhof by night met veelkleurige spots van onderaan belicht, de toegang en de oude hal waar pilaren en muren met beamers in een Lollapalooza-kleedje gestoken werden.
  6. Brede line up die zich weliswaar in eerste instantie op mainstream muziek richtte.
  7. Gratis drank voor pers wat tegenwoordig een zeldzaamheid is op muziekfestivals

Cons:

  1. Geen camping, waardoor een soort community gevoel ontbreekt. Lollapalooza kiest bewust om geen camping te organiseren en wil naar verluidt de lokale economie daardoor stimuleren.
  2. Lange wachtrijen (één tot zelfs twee uur aanschuiven naar verluidt) om je festivalbandje te bekomen, ook voor VIP’s, platinum guests, guests en pers.
  3. Lange wachtrijen voor eetstands (tot een half uur aanschuiven of langer) omdat er slechts 14(!) grote eetstanden zijn, naast de vele foodtrucks die op het terrein staan. Het probleem is dat zowat alle standen pas na een bestelling het eten ter plaatse klaarmaken. Dat is uiteraard vragen om problemen en het geduld van festivalgangers op de proef stellen.
  4. Lange wachtrijen voor de toiletten op zaterdag. Zondag werden er chemische exemplaren bijgeplaatst waardoor het probleem zo goed als weggewerkt was.
  5. Gebrek aan volwaardige headliner op zaterdag
  6. Geen service op maat van persteam (interviewaanvragen verliepen niet rechtstreeks via het festival zelf bijvoorbeeld).
  7. Beton onder je voeten, het komt zeker van pas bij regenweer (géén modder mogelijk dus bij Lollapalooza Berlijn). Gelukkig kende de eerste editie een stralende zon. Je neervlijen op beton geeft weliswaar een ander gevoel dan op je kont in het gras zitten.  Het industriële karakter van de site heeft zijn pluspunten maar komt ook minder gezellig over.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter