PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Must see expo David Bowie in Groningen

zondag 17 januari 2016


Must

Het nieuws over het overlijden van David Bowie op 10 januari 2016 ging als een schokgolf doorheen de hele wereld. In het Groninger Museum van Groningen loopt de tentoonstelling “David Bowie Is” nog tot 13 maart 2016, waar het na 5 andere steden aan te doen zijn laatste halte houdt. Die tentoonstelling is een carrière overzicht van The Tin White Duke. De dood van Bowie zorgt er alvast voor dat het museum vol loopt met fans die de man nog een laatste groet willen brengen.

De buitenkant van het Groninger museum is volledig in het thema van David Bowie, overal is zijn naam te lezen. In de inkomhal van het museum staat een rouwregister omringd door bloemen, het is een hoek van herinnering. De rondleiding zelf is zeer multimediaal, bij iedere foto in de tentoonstelling wordt een woordje uitleg gegeven door Bowie zelf. Het is alsof de man nog steeds leeft en hier aanwezig is. De expositie vertelt het volledige levensverhaal van Bowie, vanaf zijn geboorte tot aan het einde van zijn carrière.

Zo passeert het eerste grote succes van Bowie: “Space Oddity” al snel de revue. Daarna volgen vele nummers die allemaal te horen zijn doorheen de hoofdtelefoon die aan het begin van de rondleiding wordt meegegeven. Wat vooral opvalt is het aantal  verschillende kledingstukken van de man. Op deze expositie zijn er tientallen te vinden, maar dat is zeker niet zijn volledige kleerkast. Ook zijn acteercarrière en kunstcarrière worden uitgebreid belicht. Op het eind van de tentoonstelling gaat het opwaarts richting een impressionante ruimte. Daar is op ieder stukje muur een concert van David Bowie te zien. De muziek staat keihard waardoor het gevoel ontstaat op het concert zelf aanwezig te zijn.

“David Bowie IS” is het ultieme carrièreoverzicht van Ziggy Stardust, The Thin White Duke en alle andere personages van Bowie. Een must-see voor iedere fan.

< Niels Bruwier >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter