PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Popprijs 2015 verrassend naar New Wave

zondag 17 januari 2016


Popprijs

De popprijs 2015 gaat dit jaar naar New Wave. Het Hip Hop collectief met Lil’ Kleine en Ronnie Flex in de hoofdrol kreeg dit te horen op de uitreiking tijdens Noorderslag. De popprijs is een prijs  van Buma Cultuur dat de beste Nederlandse artiest van het afgelopen jaar beloont met een cheque van 10.000 euro. Het is de meest prestigieuze prijs binnen de Nederlandse popmuziek. Dit jaar kreeg de winnaar voor het eerst geen bierdouche, een traditie van twintig jaar die doorbroken werd.

Wanneer presentator Giel Beelen (3FM) het podium betreedt, wordt hij met boe-geroep onthaald. Het publiek wil duidelijk zijn bierdouche terug. Wanneer hij daarna de winnaar bekend maakt, is de verstomming compleet. De grote kanshebbers waren namelijk Dotan of Kensington. Er ontstaat wat roering en consternatie in het publiek waardoor het applaus niet zo luid is als verhoopt. New Wave bestaat uit twintig mannen die Nederlandstalige Hip Hop maken. Het idee kwam van label TopNotch die het twintigtal enkele weken afzonderde om nummers te maken. Toch zijn het voornamelijk Ronnie Flex en Lil’ Kleine die de groep dragen. Het is niet de eerste keer dat Nederlandstalige Hip Hop de popprijs wint. In 2013 won The Opposites en in 2011 De Jeugd Van Tegenwoordig.

Wanneer New Wave hun winnaarsoptreden begint, verlaat het merendeel van het publiek de zaal. Het lijkt New Wave niet te deren want zij bouwen gewoon een dik feestje in de grote zaal. Waar de bende heel goed in slaagt is het publiek aan het dansen krijgen. De muziek op zich stelt niet zo veel voor, maar de beats komen wel hard aan. Het zijn weer vooral Ronnie Flex en Lil’ Kleine die naar voorkomen. Ze beïnvloeden de groep zeer duidelijk met hun enthousiasme en inspiratie. Omdat de grootste hit dan ook op hun conto staat kan er niet anders dan met “Drank & Drugs” geëindigd worden, en dat twee maal. Het grootste feestje vond, ondanks alle commotie, plaats bij de popprijs.

< Niels Bruwier >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter