PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Omer Klein Trio

woensdag 14 oktober 2009Arenbergschouwburg Antwerpen

Omer

Omer Klein is 27, studeert nog, maar treedt al op diverse plaatsen met zijn 2 muzikanten op. De pianist en componist speelde een naar onze mening te korte set. Na een uurtje was het optreden immers al afgelopen. Jammer was dat, want zowel wij als het publiek wou meer.

Met “Shir Avoda” begon de groep. Het nummer wil zoveel zeggen als “Work song” maar dat bestaat als jazznummer al. Klein werd al meteen geconfronteerd met de beperkingen van het musiceren, en koos daarom de Hebreeuwse naam.

In zijn composities zitten overduidelijk Midden-Oosterse thema’s verweven. In “Sfarad” bijvoorbeeld werd het beeld van Spanje opgeroepen.  Interessant was “Rockets on the balcony” waarbij de drummer met een soort bellenkrans constant wreef over een van de troms terwijl hij zacht een van de cimbalen bespeelde.  De contrabassist betokkelde zijn instrument met een drumstok terwijl hij het ook aanstreek. Opvallend was het dat deze twee instrumenten in conflict gingen met de piano, om halverwege ergens een punt te vinden waar ze samen kwamen om dan vervolgens in dialoog met elkaar te gaan.

 “Baghdad Blues” werd qua percussie enkel begeleid door tamboerijn. Van blues was naar ons aanvoelen weinig sprake, daarvoor had het nummer iets te veel tempo. Het meest introverte en gevoelige song die de heren brachten was het mooie “Pogrom”. “Alila” werd ingezet door een contrabassolo. De muzikant gleed met de strijkstok naar beneden terwijl hij de trilling van de snaar aanhield. Dat gaf een knap effect. Tijdens “Heidad” hoorden we de cajon. Met drie haalde de groep dus heel wat verschillende klankkleuren, wat uiteraard het een aangenaam en gevarieerd optreden bezorgde.

“Thank you to be so peaceful” bedankte Klein het publiek dat aandachtig en rustig genoot. Met een titelloos nummer dat ze dan maar “New Malfuf” doopten, naar het specifieke ritme/groove in de song die Klein wel vaker hanteert, sloten ze dit piekfijne maar helaas wat korte optreden af.

< Bert Hertogs >

De setlist:

  1. Shir Avoda
  2. Sfarad
  3. Rockets on the balcony
  4. Baghdad Blues
  5. Alila
  6. Heidad
  7. Pogrom
  8. New Malfuf

Bis:

  1. ¾ Mantra


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter