PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Brussel is een concertzaal rijker

donderdag 18 februari 2016


Brussel

La Madeleine is een nieuwe concertzaal in het hartje van Brussel. Met een capaciteit van 1050 personen wil de zaal middelgrote shows brengen. De zaal wordt uitgebaat door Brussels Expo en wil voornamelijk concerten en andere muzikale evenementen organiseren. Met twee verlichte trappen naast het podium heeft de zaal alvast een herkenbaar kenmerk.

Met een verscheiden en kleurrijke affiche wil de zaal ieder publiek aanspreken. La Madeleine bevindt zich op 250 meter van het centraal station in het hart van Brussel. “Het is belangrijk dat concertgangers voor ze naar een concert komen eerst iets in de naburige cafés kunnen drinken. Hoe meer zalen, hoe meer artiesten en hoe beter de culturele ontwikkeling voor de stad Brussel”, dat zegt Philippe Close, Schepen van Financiën en Toerisme van de Stad Brussel. De zaal is nog steeds in bezit van Stad Brussel maar wordt uitgebaat door Brussels Expo. Dit is een verschil met hun andere zaal: Paleis 12 die ze zelf ook bezitten. 

Door de rijke geschiedenis van de zaal, het was onder meer al een overdekte markt en casino, krijgt de bezoeker een unieke beleving wanneer hij La Madeleine binnenstapt. “We hebben zoveel mogelijk geïnvesteerd om, net zoals in Paleis 12, de akoestiek in deze zaal optimaal te laten klinken. Kwaliteit is voor ons dan ook het kernpunt van deze zaal”, benadrukt Denis Delforge CEO van Brussels Expo. “De vraag van opkomende artiesten naar infrastructuren met een middelgrote capaciteit was zeer groot. Wij proberen dat te geven aan hen. Het is een opstapje naar grote zalen zoals Paleis 12”, besluit hij. Wat uniek is aan de zaal is dat hij ook kan gebruikt worden als repetitieruimte. Bands als Grandgeorge en Great Mountain Fire gebruikten deze zaal al om hun live-shows te testen in een echte concertzaal. Een plaats van creatie volgens de CEO.

Voorlopig zullen de evenementen in de zaal door externe organisatoren zoals Live Nation en Greenhouse Talent worden georganiseerd. “In de toekomst willen we zelf ook evenementen organiseren. Vooral bands in het urban-genre die nu geen plaats hebben om op te treden”, verklaart artistiek directeur Denis Gérardy. De zaal spreekt zelf ook niet van concurrentie tegenover andere concertzalen in Brussel maar eerder van een complementaire aanvulling. Onder meer Bloc Party, Recorders en Bryson Tyler zullen in de zaal te zien zijn.

< Niels Bruwier >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter