PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Foo Fighters splitten niet

donderdag 03 maart 2016


Foo

Gisteren maakten Foo Fighters via hun Facebook-pagina bekend dat ze een officiële aankondiging gingen maken. Al snel werd in verschillende media beweerd dat de band zou splitten of Dave Grohl een solocarrière zou beginnen. Deze geruchten kwamen er na het optreden van Dave Grohl tijdens de Oscars. Vannacht kwam de band dan met de aankondiging in de vorm van een filmpje waarin ze heel duidelijk zijn: “Voor de miljoenste keer, we gaan niet uit elkaar. En er gaat niemand fucking solo!“.

Het hilarische filmpje begint met enkele opvallende krantenkoppen van gisteren. Onder meer Rolling Stone en Yahoo maken het nieuws van de nakende split bekend. Daarna heeft Dave Grohl een gesprek met zijn producer Butch Vig. Ze praten over de eventuele solocarrière van hem en verwijzen hiermee zeer subtiel naar het huidige klimaat waarin dj’s bijna niets meer moeten doen om muziek te maken. Dave Grohl heeft dus maar één vinger nodig om toch een grote solocarrière uit de grond te kunnen stampen. 

De lyrics focussen zich vooral op Dave Grohl en zijn eenzaamheid: “And now I‘m free to be me, just me, not those other three or four or how many more”. Terwijl Dave zijn eigen project van de grond probeert te krijgen, gaan de overige bandleden van Foo Fighters op zoek naar een nieuwe zanger. Onder meer Phil Collins, Justin Bieber & Liam Gallagher behoren tot de mogelijkheden. Uiteindelijk wordt het Nick Lachey, lid van boysband 98 Degrees en de ex van Jessica Simpson. Passen doet hij niet bij de muziek maar hilarisch is het wel. 

“Je hebt splitten en je hebt splitten splitten”, moeten Foo Fighters gedacht hebben. Of ze hun band on hold zetten is onduidelijk. Wel is het zeker dat de band hun gevoel voor humor nooit zal kwijtraken. Het is niet de eerste keer dat ze met zo’n filmpje op de proppen komen. Toen een conservatieve kerk tegen hun concert protesteerde werden die gerickrolld.

Dat zie je hier:

Link naar het nieuwe filmpje:

 

< Niels Bruwier >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter