PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Overzicht concerten na aanslagen Zaventem en Brussel

donderdag 24 maart 2016


Overzicht

Naar aanleiding van de gebeurtenissen op 22 maart 2016 in Brussel zijn verschillende zalen in België genoodzaakt om voorstellingen af te lassen. Hieronder een overzicht:

24 maart: Handelsbeurs:

AB Brussel: door de sluiting van de luchthaven raken een aantal muzikanten (Michael Price Trio, Tsembla en Steve Ignorant) niet tijdig in Brussel.

Weekend 25-26-27 maart 2016:

Botanique:

Sinds de gebeurtenissen in Parijs afgelopen november hebben we de veiligheidsmaatregelen versterkt om ons publiek, de artiesten en ons personeel optimaal te kunnen laten genieten van de optredens in de Botanique. De zware aanslagen in Brussel geven aan dat we waakzaam moeten blijven, en onze veiligheidsmaatregelen blijven van kracht. Onze samenwerking met de politiezone Noord is daar een voorbeeld van, en we beschikken over alle nodige bescherming om onze geplande activiteiten te laten doorgaan. We heropenen de Botanique vanaf donderdag 24 maart 2016. De exposities van Vincent Glowinski en Vincent Chenut zijn open, en alle optredens in de nabije toekomst zullen doorgaan. We vragen opnieuw aan ons publiek om geen rugzakken mee te nemen, aangezien deze de controles aan de ingang van de Botanique kunnen vertragen. In de concertzalen zelf worden deze niet toegelaten. Concertbezoekers zullen systematisch gefouilleerd worden aan de ingang, en kleine zakken of tassen dienen verplicht in de vestiaire te worden ondergebracht. We raden jullie aan om onze site regelmatig te bezoeken om op de hoogte te blijven van de recentste maatregelen. Bovenal bedanken we jullie voor jullie medewerking, en doen wij er alles aan zodat jullie zo goed mogelijk kunnen genieten van onze optredens. Het optreden van Rover is verplaatst van 23.03 naar 30.04. Het optreden van Jess Glynne gaat vrijdag 25.03 door zoals gepland. Daarnaast programmeren we naarstig onze kalender verder vol. Zo komt Whitney in juni naar de Rotonde, en mogen we in het najaar Yuna verwelkomen.

De concerten in het Sportpaleis en de Lotto Arena gaan dit weekend door zoals gepland:

Na de aanslagen in Brussel werd het dreigingsniveau in ons land opgetrokken naar niveau 4. Na overleg met de overheden en de politie is beslist om de evenementen in elk van de zalen van de Sportpaleis Group te laten doorgaan zoals gepland. De maatregelen die eerder al waren genomen na de aanslagen op 13 november in Parijs blijven gehandhaafd. De Sportpaleis Group behoudt de verhoogde waakzaamheid bij de evenementen in haar zalen (visuele controle, fouillering indien nodig, verhoogde security-aantallen,enz.) en krijgt hierbij de steun van de lokale overheden. Zo zullen bij de arena’s o.a. gewapende manschappen permanent aanwezig zijn. De Sportpaleis Group wijst het publiek erop dat, ook in het verleden al, per evenement uitvoerige veiligheidsvergaderingen worden gehouden. De politie evalueert hierbij of extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn en legt die vast, rekening houdend met het type evenement en het te verwachten publiek. Alle bezoekers worden vriendelijk verzocht op tijd naar de zaal te komen, geen bagage, (rug)zakken of handtassen mee te nemen, correct te reageren op eventuele verzoeken van de security en verdachte zaken te signaleren. De Sportpaleis Group dankt iedereen voor zijn begrip en medewerking.

De concerten van Johnny Hallyday in Paleis 12 op 26 & 27 maart 2016 gaan door:


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter