PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Hans Zimmer

donderdag 14 april 2016Paleis 12 Brussels Expo

Hans

Een bombastische geoliede machine als orkest, een koor met prachtige stemmen en Hans Zimmer aan de piano, gitaren en trommels. Een prachtige eerste ronde nam ons mee naar het harde verhaal van ‘Gladiator’, deed ons nostalgisch hartje sneller slaan met ‘The Lion King’ en bracht de speelse piraat in ons naar boven met ‘The Pirates Of The Caribbean’. Het tweede deel werd wat ruiger en was meer voor de metal en hardrock fans. Toch deden de klassieke strijkers niet onder. Soms was het wel  iets te bombastisch waardoor het gevoel van de muziek eventjes verdween. De componist bracht de emotie terug door steun te betuigen aan Brussel en het nummer ‘Aurora’ op te dragen aan de stad waarvoor hij een emotioneel geladen staande ovatie kreeg.

Hans Zimmers carrière begon stroef. Hij vertrok op jonge leeftijd naar Engeland waar hij een beetje verdwaald rond hopte tussen verschillende rockbands. In 1977 speelde Zimmer mee in de groep ‘Buggles’ bekend van het nummer ‘Video Killed The Radio Star’. Hij was toen ook te bewonderen in de videoclip ervan. In 1988 begon de Duitser aan zijn solocarrière met zijn muziek voor de film ‘Rain Man’ waarvoor hij een Oscarnominatie kreeg. In de jaren ’90 ging zijn carrière een versnelling hoger toen hij voor enkele kaskrakers waaronder ‘The Rock’, ‘Gladiator’ en ‘The Lion King’ composities maakte. Met die laatste kon hij een Oscar verzilveren. Zimmer kwam in 2000 naar het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent (nu Film Fest Gent) waar hij zijn eerste concert ooit gaf. België kreeg nog een primeur van Hans Zimmer toen die besloot om een hymne te maken voor Tomorrowland in 2014.

Hans Zimmer begint de show met het vrolijke deuntje uit de film ‘Driving Miss Daisy’. Een rustige opwarmer, maar al gauw smijt het orkest het over een ander boeg wanneer er hardrock muziek wordt gespeeld afkomstig van ‘Angels and Demons’. Akelig gezang rijst op uit het koor. De soundtrack van ‘Gladiator’ wordt ingezet door een prachtige stem die de hele zaal betovert en ons meeneemt naar het verschrikkelijke verhaal van de man die letterlijk voor de leeuwen wordt gegooid. Nostalgisch worden we teruggezogen naar onze kindertijd wanneer de nummers van ‘The Lion King’ gespeeld worden. De originele zanger Lebo M, gepast gekleed in een T-shirt met luipaardprint, laat ons genieten van zijn stemgeluid. Kippenvel voelen we wanneer ‘Circle Of Life’ door het immense orkest wordt afgesloten. De eerste set eindigt met een medley van ‘The Pirates Of The Caribbean’ waarbij je je een rondhuppelende Jack Sparrow levendig voor de geest kan halen.

Het tweede deel wordt ingezet door de drummers van dienst waarna Zimmers oudste werk van ‘Rain Man’ begint. De ruige medleys van ‘Man of Steel’, ‘Spiderman’ en ‘Batman’ worden zonder rustpauze aan elkaar geregen met harde gitaarrifs en klassieke violen. Daarna wordt het even stil in de zaal wanneer Hans Zimmer vertelt over hoe het volgende stuk tot stand kwam. Hij steekt Brussel een hart onder de riem door het nummer Aurora op te dragen aan de stad. Een geëmotioneerd publiek geeft hem een staande ovatie nog voor het nummer begint. Tegen het einde van show verschijnt er onverwachts nog een instrument op het podium. Een immens orgel is de spectaculaire afsluiter die nog even mag terugkeren bij de bis medley van ‘Inception’.

< Caro Dralants >

De setlist:

Deel 1

Driving Miss Daisy / Sherlock Holmes

Driving
Discombobulate

Madagascar

Zoosters Breakout

Crimson Angel Medley

Roll Tide
160 BPM

Gladiator Medley

The Wheat
The Battle
Elysium
Now We Are Free

Da Vinci Code

Chevaliers de Sangreal

The Lion King Medley (met Lebo M)

Circle of Life
Under the Stars
This Land
Circle of Life

Pirates of the Caribbean Medley

Jack Sparrow
I Don’t Think Now Is the Best Time
At Wit’s End
Up Is Down
He‘s a Pirate

Deel 2

True Romance

You‘re So Cool

Rain Man

Rain Man: Main Theme

Man of Steel

What Are You Going to Do When You Are Not Saving the World?
The Thin Red Line
Journey to the Line

The Amazing Spider-Man 2

The Electro Suite

The Dark Knight Medley

Why So Serious?
Fear Will Find You

In remembrance of Aurora and dedicated to Brussels

Aurora

Interstellar Medley

Day One
Cornfield Chase
Where We‘re Going
No Time for Caution
Stay

Bis:

Inception Live Medley

Dream Is Collapsing
Mombasa
Time


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter