PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Twee weekends Tomorrowland cruciaal voor voortbestaan

dinsdag 13 september 2016


Twee

Tomorrowland wil vanaf 2017 elk jaar twee weekends organiseren in Boom. Wat helaas onderbelicht wordt in verschillende media is dat dit noodzakelijk is voor het voortbestaan van het festival zoals we het kennen en het zich al jaren positioneert. Immers, de artiestengages zijn de afgelopen jaren dermate door het plafond gegaan dat nog weinig organisatoren een rits topnamen kan presenteren. Concertnews.be wijst er fijntjes op dat onder andere Hardwell, Avicii, Calvin Harris en Kygo op de affiche ontbraken dit jaar wat een evenement dat zich graag het ‘beste dance festival’ laat noemen gewoon onwaardig is. Dat Tomorrowland dit jaar twee dagen na elkaar Dimitri Vegas and Like Mike liet opdraven, bleek eerder op bloedarmoede te wijzen dan wel een artistieke meesterzet.

Wanneer ID&T straks twee weekends het festival kan organiseren, kan het zijn investering in opbouw, afbraak, en decor spreiden over twee weekends maar is ook het budget om artiesten te boeken hoger. Op die manier kan het festival een interessant bod doen op dj’s. Op internationaal niveau zie je dat Coachella (ook twee weekends) en Glastonbury (een weekend) tot de grootste festivals behoren om de heel eenvoudige reden dat hun bereik een pak hoger is dan heel wat andere festivals waardoor ze ook een line up kunnen aanbieden die ver boven de middenmoot (festivals met een capaciteit onder de 100 000 bezoekers) uitsteekt. Wil Tomorrowland zijn positie vasthouden in het festivallandschap, dan is de capaciteit opdrijven simpelweg een must. En dat kan gezien de unieke locatie enkel door een weekend extra te plannen.

Of hoe een capaciteitsuitbreiding niet alleen de fans van het genre goed uitkomt, de Belgische economie, maar ook noodzakelijk is voor Tomorrowland zelf zodat het zijn toekomst kan veilig stellen.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter