PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Ghost Rockers On Tour 2017

donderdag 2 november 2017Stadsschouwburg Antwerpen

Ghost

De Ghost Rockers goochelshow of de Ghost Rockers opa en oma-show. Zo zouden we Ghost Rockers On Tour 2017 kort kunnen samenvatten. Want jawel: Mila, Charlie, Jonas, Jimmy en Alex slaan aan het goochelen. Of beter: Charlie. Want die laat haar ‘comedyskills’ deze keer in de al dan niet doorzaagbare kast liggen maar brengt magie en illusie in de plaats. Ze is overigens niet alleen want plots verschijnt er tijdens het optreden een 29-jarige man die meteen ook terug weg is. De groepsleden denken dat het een verdwaalde toeschouwer is uit het publiek maar al gauw blijkt dat Prosper – vreemde naam voor een twintiger – niet te weten waar hij vandaan komt laat, staan waar ie is. Wel is ie op zoek naar Betje (afkorting van Elisabeth nvdr.) en geeft ie een verwarde indruk. Het zijn de Ghost Rockers die dankzij de Freebirds de lyrics van enkele live songs aanpassen de aanwijzingen zullen vinden. Uiteindelijk zal Prosper veel meer met de Freebirds en Ghost Rockers te maken hebben, dan iedereen aanvankelijk mogelijk achtte.

De running gag doorheen de voorstelling is voor Jimmy die constant tijdens het optreden telefoon krijgt van z’n opa waardoor de melodie van ‘Beat It’ van Michael Jackson meteen de meest gehoorde uit de voorstelling wordt. Jimmy’s opa heeft vragen over zijn nieuwe smartphone, de instellingen en functionaliteiten. En Jimmy heeft wel erg veel – typisch voor Hollanders ook – tijd nodig om afscheid te nemen in een eindeloos ‘gedoei’ en ‘gedaahaag’. Niet zelden stoort dat de flow van de show waardoor Charlie net op de proppen kan komen met een goochelact. Ze start met een banale banaantruc die wel erg makkelijk te doorgronden valt. Maar later in de voorstelling krijgt ze ook het straffere werk voor de kiezen en mag ze Mila in een kist steken en in drie stukken zagen. Met Jimmy houdt ze het op twee stukken.

Fijn is de kleine muziekles die Mila en co integreren in deze voorstelling. Zo wordt de zaal in drie delen verdeeld waarbij een helft de ‘do’ mag zingen (en meteen ook het meest aan bod komt), de middelste helft krijgt de ‘re’ en de laatste de ‘mi’. Op basis van de lichtcues levert dat ‘do do do do re do re mi’ ofwel de melodie van de eerste zinnen van het refrein van ‘Allen voor een’ waarbij de fans ook een choreografie uitvoeren door met hun hand boven het hoofd een golfbeweging te maken. Die educatieve toets konden we echt wel smaken. En de blend tussen het gegoochel van Charlie maar vooral ook de nog straffere optische illusies waarbij Prosper (gespeeld door Koen Vijverman die overigens ook een aardig stukje akoestische gitaar kan spelen en knap kan zingen, bewees ie) verschijnt of verdwijnt, waren ronduit indrukwekkend zelfs voor volwassenen. Het concertgedeelte had wat het moest hebben, een overtuigend live zingende frontvrouw waarbij Tinne Oltmans opvallend zwoel door de knieën ging, of mysterieuze hand- en armbewegingen maakte. Ze liet het publiek meeklappen en zingen waar dat kon, ook al leverde dat tijdens de ‘lalala’ van Billy een erg groot contrast op tussen haar frêle subtiele zangstem en de – euh – vooral luide en veel minder subtiele stem van het publiek tijdens de rockabilly versie van de song. Andere effecten die we te zien kregen op het podium, waren CO2-jets, vlammen en confetti. Terwijl het grappigste moment – op die gevatte ‘Oma’s aan de top’-grap van Jonas na – wellicht de ‘aanslag’ van Jonas op Jimmy op het podium was. Onbedoeld kwam zijn vinger wel gevaarlijk in de richting van Jimmy’s hoofd. Te merken aan de reactie van Elindo Avastia was dat helemaal niet zo gescript.

< Bert Hertogs >

De setlist:

  1. Voor altijd
  2. Telescoop – Diamant
  3. Jij bent m’n aardbei
  4. (Rocka)Billy
  5. Help mij
  6. Wat vliegt de tijd
  7. Luister me af
  8. Een voor allen
  9. De puzzel
  10. Meisjes
  11. De film van ons leven
  12. De beat

Bis:

  1. Ghost Rockers


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter