PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Concertnews.be verwerft filmnews.be en filmnews.nl

dinsdag 04 augustus 2020


Concertnews.be

Foto: Filmnews

Concertnews.be verwerft de domeinnamen filmnews.be en filmnews.nl. Een strategische beslissing die volledig in lijn ligt met de behoeften van haar lezers enerzijds en het medium anderzijds.

Deze maand zijn alle evenementen in de stad Antwerpen verboden, de uitvalsbasis van Concertnews.be. Géén podiumvoorstellingen of concerten zijn er dus te zien. Wie er iets cultureels wil meemaken kan naar de musea, een tijdelijke installatie of ... naar de bioscoop trekken. Want die blijven gewoon open. Wie een blik werpt op de concertkalender van het Antwerps Sportpaleis dit najaar ziet dat die beetje bij beetje leeg geraakt. Indoor concerten en podiumvoorstellingen zijn misschien in de herfst terug opnieuw mogelijk in Antwerpen, maar als dat zo zal zijn, zal dat opnieuw in eerste instantie voor een beperkt aantal toeschouwers zijn en de social distancing-regels zullen van kracht blijven.

‘Als gratis medium moeten wij het van de massa hebben‘ weet hoofdredacteur Bert Hertogs. ‘Op dit moment is het eenvoudig: naar de film kan je nog in Antwerpen, en als je een zo groot mogelijk (ook al is dat relatief) lezerspubliek wil bereiken rond cultuurverslaggeving ben je het beste af met filmverslaggeving omdat films - zeker in de huidige omstandigheden – nu eenmaal een hoger potentieel aantal toeschouwers bereiken. Het is dan ook logisch dat de site nadrukkelijker deze maand de kaart trekt en daarna ook nog zal trekken van filmrecensies.‘

Vorige zomer zag de site dat de recensie van De Leeuwenkoning (goed voor 1,1K social shares) het een stuk beter deed dan de recensie van TW Classic (zo‘n 700 shares). ‘Dat in combinatie met een aanzienlijke groei (+76%) die de site optekende in april dit jaar omdat tijdens de lockdown lezers actief op zoek gingen naar filmrecensies en nieuws over streams, tips voor Blu-ray, DVD en VOD, heeft ons doen beseffen dat er een match is tussen het live-publiek en filmfans en er structureel honger is naar dit soort nieuws.‘ stelt Bert Hertogs vast.

‘Met filmnews.be en filmnews.nl kunnen we wanneer de actualiteit of situatie (zoals nu in Antwerpen) daarom vraagt, ook meer de home entertainment-kaart trekken. Die domeinnamen (waarmee we niet alleen hoeven te focussen op bioscoopreleases) bieden ons op journalistiek vlak dan ook heel wat mogelijkheden.‘

Filmnews is gratis en zuiver digitaal, het is als het ware een rechtstreekse toegangspoort tot al onze bestaande en toekomstige filmverslaggeving. Want als de lockdown dit voorjaar een zaak bewezen heeft dan is het wel dat digital, nieuws en home entertainment als winnaars uit die periode komen. Daarop surfen we graag verder. En we versterken dat via deze twee extra domeinnamen.

Bezoek filmnews.be of filmnews.nl


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter