PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Concertnews.be en filmnews.be tevreden dat cultuur toch mogelijk blijft

vrijdag 23 oktober 2020


Concertnews.be

Concertnews.be en filmnews.be heeft begrepen dat het Overlegcomité beslist heeft dat er geen uitzonderingen meer toegestaan worden voor grote zalen. Concreet mag elke zaal, of het nu een concertzaal, theaterzaal of bioscoop is nog maar maximum 200 toeschouwers ontvangen.

‘Dat is zeer goed nieuws voor onze lezers, cultuurliefhebbers en ons medium. Wij kunnen gewoon verder aan cultuurverslaggeving doen.‘ reageert een zeer tevreden hoofdredacteur Bert Hertogs die net als een deel van de sector – zo bewijzen zeer veel e-mails met goedgekeurde accreditaties onder de voorwaardelijke wijs de afgelopen dagen – nu opgelucht kan adem halen omdat de schrik er toch wel inzat dat cultuur opnieuw op slot zou gaan.

‘De grote meerderheid aan evenementen die wij de volgende weken bezoeken, heeft geen uitzondering aangevraagd en bleef mooi binnen het federale kader werken. Uiteraard is het sneu voor die spelers die het noodzakelijk vonden om boven de 200 toeschouwers te gaan om te kunnen beginnen organiseren (voornamelijk de grote niet zelden commerciële producties zijn dat). In een opiniestuk dat we op 20 augustus publiceerden , haalden we echter al aan dat de tijden té onzeker zijn voor grootse producties en dat monologen, danssolo‘s, stand up comedy, concerten in beperkte/akoestische bezetting en film logische programmatiekeuzes zijn die de risico‘s beperken.‘

‘‘De huidige coronacijfers spreken voor zich. Met 1.440 toeschouwers opeengepakt zitten als sardienen in een blik zoals bij Stadsschouwburg Antwerpen waar er nauwelijks beenruimte is voor bezoekers dat is écht geen goed idee op dit moment, voor zover het dat voor corona al was. We juichen ook toe dat er nu terug 2 stoeltjes vrij moeten zijn tussen de bubbels in zalen. Dat voelt een stuk veiliger en comfortabeler aan. Last but not least zijn we wel bezorgd om schoolvoorstellingen die niet alleen in het middelbaar maar nu ook voor het basisonderwijs geschrapt zijn. We roepen de cultuursector op om te bekijken of voor hen podiumaanhuis.be niet opnieuw online kan gaan. We krijgen veel signalen van leerkrachten die daarnaar smachten.' aldus Bert Hertogs.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter