PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Ghostbusters Afterlife ★★★

woensdag 17 november 2021Kinepolis Antwerpen

Ghostbusters

Neen, een overrompeling was het zeker niet, de eerste dag dat Ghostbusters Afterlife te zien was in onze bioscopen. Vraag is überhaupt of er iemand zat te wachten op deze sequel op Ghostbusters uit 1984 en Ghostbusters II uit 1989. Wij alleszins niet. We kozen voor de 4DX-ervaring die nauwelijks van toegevoegde waarde is. Op wat heen en weer schudden van de stoeltjes tijdens achtervolgingen op een metaalgeest met de wagen en wat windeffecten na, valt er nauwelijks (letterlijk ook) wat spetterends te beleven. Ghostbusters is al met al een genietbare bovennatuurlijke speelfilm (een komedie zouden we hem niet noemen want daarvoor neemt de prent zich te serieus) die weliswaar traag op gang komt.

In Ghostbusters Afterlife sterft Egon Spengler. Zijn dochter Callie Spengler (Carrie Coon) wordt haar huis uitgezet omdat ze nog onbetaalde facturen heeft en dus trekt ze met haar zoon Trevor (Finn Wolfhard) en dochter Phoebe (Mckenna Grace) naar Summerville, een boerengat waar de tijd lijkt te zijn blijven stilstaan. Callie heeft al lang geen contact meer met haar vader gehad. Ze hoopt in het wat vervallen huis van hem wat rijkdom te vinden zodat ze dat mee kan nemen en verder gaan met haar leven, maar dat draait even mooi anders uit. Er is niks van grote waarde te bespeuren op het eerste zicht. Wat ze dan nog niet weet is dat het huis een mysterie in zich draagt.

Haar twee kinderen ontdekken elk apart de puzzelstukken die hen tot de conclusie brengen dat hun grootvader een Ghostbuster was. Phoebe gaat samen met haar klasgenoot Podcast (Logan Kim) op onderzoek uit. En Trevor, die iets voelt voor Lucky (Celeste O‘Connor) betrekt ook zij, de dochter van de politiecommissaris, die met hem werkt in een baanrestaurant bij het avontuur.

De leerkracht M. Grooberson (Paul Rudd) van Phoebe en Podcast is niet echt zinnens om zijn klas les te geven. Chucky serveert hij hen onder andere om te bekijken op VHS. De twee ontdekken dat hij in feite een seismoloog is. Hij is gefascineerd door de aardbevingen die zich elke dag voordoen in Summerville ook al is daar geen wetenschappelijke verklaring voor. Er zijn namelijk geen breuklijnen in de buurt. Wel een oude mijn die van de ene dag op de andere gesloten werd, zo weet Podcast. Verschillende mijnwerkers stortten zich namelijk in een put daar en pleegden zo zelfmoord.

Ghostbusters Afterlife is zelden komisch. Het moment dat we even moesten lachen was de scène waarin het drietal opgesloten wordt omdat Trevor zonder papieren reed en er tijdens hun eerste achtervolging op een metaalgeest behoorlijk wat schade is aangericht in de hoofdstraat. Phoebe vraagt dan Lucky’s vader of ze geen recht hebben op een telefoontje, waarop die instemt en de legendarische vraagt stelt: ‘Who you gonna call?’

De finale van Ghostbusters Afterlife biedt zeer goeie cinema. Weliswaar waren de we enige die nog bleef zitten tot na de aftiteling. Daar is namelijk ook een scène te zien. Alles lijkt erop dat er nog een Ghostbusters film komt en dat die zich dan opnieuw zal afspelen in NY. Het rode lichtje ‘gevaar’ knippert immers voor het zaallicht helemaal aangaat …

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter