PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie The Unforgivable ★★★★

zaterdag 11 december 2021Netflix

The
Foto: Netflix

The Unforgivable, de jongste film met Sandra Bullock in de hoofdrol? Die zie je niet in de bioscoop maar wel meteen op Netflix. De prent die gebaseerd is op de Britse miniserie The Unforgiven werd geschreven door Peter Craig en geregisseerd door Nora Fingscheidt. Het drama focust zich op hoe moeilijk het is voor veroordeelden om na hun celstraf zich te re-integreren in de maatschappij.

20 jaar heeft Ruth Slater (Bullock) gezeten voor de moord op een sheriff (W. Earl Brown). Ze is dus een cop killer. Ze wordt overgebracht naar een plek in Chinatown waar ze met andere vrouwen een kamer deelt (het ziet er wat uit als een voormalige ranzige jeugdherberg). Van daaruit zal ze haar leven terug moeten beginnen. Ze heeft een job gevonden, maar wanneer ze zich daar op haar eerste dag aanbiedt, wordt ze al wandelen gestuurd. De baas is kennelijk haar verleden te weten gekomen.

Dus zit er voor haar niets anders op dan in te gaan op het aanbod van haar coach Vincent Cross (Rob Morgan) om in een vismijn te gaan werken. Concreet moet ze er de koppen van roze zalmen afhakken, ze fileren, inpakken en op het einde de werkposten kuisen. Ze zit in de nachtploeg. Maar de vrouw heeft altijd gehouden van verbouwen en wil dan ook voor een NGO aan de slag gaan, zeker wanneer ze merkt dat het werk dat anderen ervoor afgeleverd hebben niet kwalitatief genoeg is. Het gebouw waar ze aan de slag gaat voor haar tweede job zal een centrum voor daklozen worden.

Toen Ruth opgepakt werd, was haar zus Katie (Aisling Franciosi) 5 jaar. De rechter heeft echter Ruth een contactverbod opgelegd met haar zus die nu woont bij Michael (Richard Thomas) en Rachel (Linda Emond). Ruth gaat naar het huis waar ze samen met haar zus woonde toen ze allebei een wees werden. Hun moeder stierf in het kraambed, hun vader pleegde daarna zelfmoord.

Blijkt dat de sheriff die er vermoord werd haar zus en haar die dag uit hun huis kwam zetten en zij zich daar fel tegen verzette. Nu blijken John Ingram (Vincent D‘Onofrio) en zijn vrouw Liz (Viola Davis) daar ingetrokken te zijn. John is advocaat en hoewel familierecht niet zijn specialiteit is, wil hij Ruth wel helpen. Hij stuurt de Michaels dan ook een brief zodat Ruth hen kan ontmoeten. Maar de emoties laaien hoog op bij haar, zeker wanneer ze te weten komt dat al haar brieven die ze aan haar zus schreef niet bij haar terecht zijn gekomen. Ze weet dus niets meer af van haar bestaan. Wel slaapt ze net als toen ze kind was slecht en heeft ze op de dag dat Ruth vrijgelaten werd een ongeval met de wagen gehad.

In de vismijn wordt Blake (Jon Bernthal) verliefd op Ruth maar wanneer zij haar verleden opbiecht bij hem, blijkt hij dat niet te aanvaarden en ziet ie alsnog af om met haar een relatie te beginnen. Erger nog, dat ze een sheriff vermoordde gaat meteen de ronde op de werkvloer, en een vrouwelijke collega slaat Ruth daarvoor in elkaar. Of dat nog niet genoeg is, kunnen de nabestaanden, de twee zoons van de sheriff het niet verkroppen dat Ruth terug haar leven heeft opgepikt en ‘het leven gaat verder’ als credo hanteert. Zij hebben duidelijk hun rouwproces nog niet verwerkt en zijn uit op wraak. Ze willen Katie aandoen wat Ruth hun vader jaren geleden aandeed …

The Unforgivable is een meeslepend drama met een verrassende en degelijke storytelling. Een plottwist van jewelste luidt een ontzettend emotioneel einde in waarbij wij het niet droog wisten te houden. Bullock zet op ijzersterke manier een getekend personage neer. In die zin dat ze verdomd dicht bij de fenomenale acteerprestatie van Frances McDormand in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri komt. Nu bon, wij zijn al fan van Bullock sinds The Net, Speed en While you were sleeping. Als ze zo goed blijft acteren, zal dat zeker nog een tijdje zo blijven.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter