PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie De 21 van 2021 ★★

vrijdag 31 december 2021VTM

De
Foto: VTM

De laatste minuten van 2021 zette vtm in met het programma De 21 van 2021 waarin de zender in het archief dook van wat er op muzikaal vlak uitgezonden werd in het oude jaar. 21 nummers selecteerde het. Zes daarvan kwamen maar liefst uit The Best of. Twee uit Tien om te Zien, en ook fragmenten uit onder andere Belgium’s got talent, K2 zoekt K3 en Liefde voor muziek werden opnieuw getoond. Dé winnaars van oudejaarsavond 2021 zijn ongetwijfeld Niels Destadsbader en Regi die tegelijkertijd zowel op vtm, vtm 2 (Regi in het Sportpaleis) als op één (Niels Destadsbader Sterker XL) te zien waren. ‘De wereld draait voor jou’ werd dan ook de zomerhit van 2021. In het overzicht van de 21 van 2021 ging het nummer met het goud aan de haal.

Met nog twee andere nummers (‘Vuurwerk’ van Camille in de Tien om te Zien-versie die weliswaar veel te laag geplaatst werd in het overzicht en ‘1000 sterren’ met Pauline dat op 15 strandde), was Regi de meest voorkomende artiest in het lijstje. Ook fans van De Kreuners kwamen aan hun trekken bij de 21 van 2021. Zij zagen opnieuw degelijke versies door Equal Idiots dat ‘Verliefd op Chris Lomme’ bracht (goed voor de achtste plaats in het overzicht) en André Hazes jr.’s versie van ‘Maak me wakker’ dat de derde stek haalde.

Maak me wakker, dat was alleszins wat er in ons hoofd spookte tijdens het tweede deel tussen twee reclameblokken in. Een coverband van Queen die duidelijk moeite had met de hoge noten, een ronduit vocaal zwakke Vlaamse versie van de openingsscène uit La La Land die uitgezonden werd in ‘Hoe zal ik het zeggen’ (goed voor de dertiende stek in het overzicht), maar als fragment tussen andere muzikale acts gewoon niet overleefde, over Laura Tesoro’s versie van ‘Instagram’ (11), Gene Thomas’ ‘Dit ben ik’ (naar ‘This is me’ uit The Greatest Showman dat de nummer 10 werd hier), Cleymans & Van Geels ‘En route’ (9): het kon ons allemaal niet bekoren.

Het eerste deel van De 21 van 2021 vonden we dan ook een stuk sterker, hoewel net als het laatste ook wel wat wisselvallig. Hoogtepunten waren daar ontegensprekelijk ‘You’re beautiful’ dat Celester en Julia met de enige echte James Blunt zongen in K2 zoekt K3 en hier het onbegrijpelijk moest stellen met de negentiende plaats en Portlands versie van ‘Somewhere along the way’ (naar ‘Ergens onderweg’ van De Mens) dat hier zestien plaatsen te laag stond volgens ons op de zeventiende stek in het overzicht.

Ook Willy Sommers kreeg ruime aandacht in het tv-programma. Zijn ‘Lied van de vrijheid’ naar ‘Beam’ van Absynthe Minded uit Liefde voor muziek stond op 20 en Bert Ostyns versie van Willy’s ‘7 anjers, 7 rozen’ uit datzelfde programma haalde de vierde stek. Géén Clouseau te bespeuren dus hoewel we hun live versie van ‘Daar gaat ze’ absolute top vonden bij Tien om te Zien. Om maar te zeggen dat we best wel blij waren dat we opnieuw enkele fijne muzikale fragmenten terug konden zien in De 21 van 2021 maar lang niet alles wat er in te zien was zouden weerhouden hebben in een short list, laat staan dat we het eens waren met de ranking die god mag weten op wat die gebaseerd mocht geweest zijn.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter