PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Thor Love and Thunder ★★★

woensdag 6 juli 2022Kinepolis Antwerpen

Thor

De vierde prent van Thor zal niet de laatste zijn. Dat zien we na de aftiteling van Thor Love and Thunder, de jongste Marvelfilm die in de bioscoop te zien is en geregisseerd werd door Taika Waititi. Wij kozen voor de 4DX-versie die op zijn zachtst gezegd voor een dol komische rit zorgt. Zeker in het begin van de prent (tot die even overgaat in zwart wit) komt het geheel meer over als een komedie dan als een superheldenfilm. De manier waarop Thor (Chris Hemsworth) afgeschilderd wordt, als een man die onder de liefde geleden heeft, die dikker werd zodat er een vetlaag over zijn hart zou komen om die te beschermen, het ensceneren van zijn heldendaden in een van de pot gerukte theatervoorstelling in New Asgard, de vertelstem die even een samenvatting brengt op de tonen van Only Time van Enya, de looks van de film die er zeker in het begin, inclusief special effects wat gedateerd nineties en bij momenten knullig uit ziet … zijn maar enkele zaken die op de lachspieren werken.

De god wordt dus gewoon in zijn blootje gezet, letterlijk ook later in de film door Zeus (Russell Crowe), een vadsige god die geen paniek wil veroorzaken onder de andere goden omdat Gorr (Christian Bale) met het Necrozwaard van plan is om alle goden om te brengen nadat hij zijn dochter in de woestijn verloor door uitputting, dorst en honger. Thors ex Jane Foster (hilarisch zijn de versprekingen: ‘Jane Fonda?’, ‘Jodie Foster?’) blijkt in stadium 4 te zitten van kanker. Als de wetenschap haar nier kan helpen, ziet zij niets anders dan ook een superheld te worden. Thors oude hamer Mjolnir roept haar en zo wordt ze Mighty Thor .

Thor zal samen met haar,  Valkyrie (Tessa Thompson) en Korg (Taika Waititi) de confrontratie aangaan met Gorr. Maar dat blijkt een zwaardere klus dan gedacht. Gorr zet namelijk schaduwschepsels in wanneer hij New Asgard aanvalt. Uiteindelijk wordt hij weggedreven. Maar daarbij neemt hij wel het kostbaarste bezit mee van de inwoners: alle kinderen.

De hulp van Zeus wil Thor inroepen. Maar die stelt dat elke god zijn eigen problemen moet zien op te lossen en verantwoordelijk is voor zijn eigen volgelingen. Concreet is Zeus enkel geïnteresseerd in het vastleggen van een nieuwe datum voor de volgende orgie. En zijn harem? Die blijkt zo onder de indruk dat de vrouwen in bosjes flauwvallen wanneer Zeus Thor ontdoet van al zijn kleren. Daaruit kan je afleiden dat Zeus een klein pietje heeft.

Wat vooral opvalt is de ongegeneerde product placement in Thor Love and Thunder met bijvoorbeeld een t shirt van Phantom of the opera dat enkele keren in beeld komt maar vooral Guns ’N Roses waarvan het logo zowel visueel te zien is als de muziek in de soundtrack te horen met onder andere Paradise City, Welcome to the jungle, Sweet Child O’Mine en November Rain.

Sommige songs worden om komische redenen, ook om te contrasteren met het rockgehalte ingezet. Zo zien we in een scène Valkyrie en Jane (Natalie Portman) zich klaarmaken voor de strijd. Wat neemt die ene mee? Iets wat lijkt op een handgranaat maar uiteindelijk een geluidsinstallatie blijkt waaruit Family Affair van Mary J. Blige te horen is. Ook ABBA passeert trouwens in deze film, hier met Our Last Summer wanneer uit de doeken gedaan wordt hoe de relatie tussen Jane en Thor op de klippen liep.

Niets menselijks is Thor dus vreemd, en dat maakt ‘m zo’n geliefde superheld. En zijn volgende confrontatie zal er wellicht een zijn tussen hem en Zeus die op wraak zint. Hij is van plan om Hercules in te zetten … Wordt dus zeker vervolgd.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter