PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie K3 ★★1/2

donderdag 21 juli 2022Grote Markt Lier

K3

Ondertussen is Julia al meer dan een half jaar de blonde van K3 en maakt ze deel uit van een sector waar wel wat in scheefgepoept wordt. Het is geen publiek geheim immers dat haar baas het in het verleden met twee K3-leden deed. Me dunkt dat we Julia ondertussen voldoende vlieguren gegund hebben voor een eerste recensie. Wij kozen ervoor om naar Lier Centraal te trekken waar dit Studio 100-product een gratis live on tape-optreden gaf dat welgeteld een half uurtje duurde. In onze tijd noemden ze dat een showcase eerder dan een concert. Maar bon, tijden veranderen blijkbaar. Hoewel. Een moeder naast ons reageerde behoorlijk verbaasd én teleurgesteld tegelijkertijd: ‘Wasda geen uur? Allez jong!’

Neen, dat was geen uur. Bij #LikeMe on Tour daarentegen spelen ze wel een uur, het dubbele dus van wat K3 doet, en zijn ze ook met dubbel zo veel op het podium. K3 moest haar meerderde dus alweer erkennen in #LikeMe. Maar dé grootste ontgoocheling noteerden we vooral bij de ouders met kinderen die niks konden zien op de Grote Markt in Lier. Dat komt omdat veel papa’s en mama’s hun kroost op de schouders zetten, zodat je naar een muur van kinderruggen en -billen aan het kijken was. Met wat geluk, werd het even voor een volwassene te veel, en zette die het kind terug op de grond zodat je toch nog een glimp kon opvangen van Hanne, Marthe en Julia.

In onze tijd, yep we worden oud, zette men bij de Samson en Gert zomertoer aan de kust de kindjes in een apart vak vooraan (met een bandje aan) zodat die zittend iets konden zien van de show. Wat het helemaal aangenaam maakte voor de tieners en volwassenen die ook iets wilden zien. In die tijd betekende ‘Wordt het tik, tak, tik, tak, ja, of nee, yeah’ ook gewoon meteen naar bed, iets na zes. Een heilig uur om te gaan slapen dat al lang niet meer gehanteerd wordt voor de allerkleinsten, en dan maar zagen in het begin van het schooljaar dat het probleem bij het onderwijs ligt dat te vroeg begint waarom kinderen zo moe zijn. Neen, het probleem zit bij de ouders, zoals steeds overigens, die hun kinderen te laat in hun nest steken (en in de meeste gevallen de opvoeding uitbesteden aan het onderwijs, waar het niet voor gemaakt is, vermits het onderwijs als primaire taak heeft om kennis over te dragen).

Openen deed K3 hun set met Waterval. Niet dat hun micro’s al goed open leken te staan tijdens de song, want we hadden voornamelijk het gevoel te luisteren naar de backingtrack. Het geluidsniveau toen Hanne ons aanmaande om mee te doen en waarbij ze vervolgens haar micro naar ons richtte, was ons gewoon té groot. Dat Hanne ondertussen een beginnend buikje heeft was niet te zien onder haar groene jurkje met frennekes. We moeten er niet flauw over doen, de rosse van K3 was eigenlijk dubbel en dik over tijd. Want als ze de dvd’s goed bekeken had, moest ze namelijk al hoogzwanger geweest zijn tijdens K2 zoekt K3 en de Kom erbij live-toer met een bolle buik (net zoals Karen deed tijdens de Mamasé-toer) afgewerkt hebben. Hanne is dus kortom gewoon te laat in het zwanger zijn. Maar het past wel perfect bij de rol die ze aanneemt bij K3. Dus het is nog wel grappig. Overigens, ze bewoog bijzonder fluks en energiek op het podium. De enige die weliswaar beter deed, was een van de vier danseressen die vollebak stond te geven, en haar staartje van haar haar heerlijk speels deed rondtollen tijdens Mango Mango. Dat was nice om zien hoewel we die zomersingle van K3 geen topschijf vinden.

Bij de twee andere K3-leden merken we toch wel wat inconsistentie. Terwijl Marthe ook nu weer bij momenten een wat norse indruk geeft, komt Julia behoorlijk assertief over, soms behoorlijk frank (ook in de tv interviews die ze geeft), waardoor wij bij momenten vrezen dat ze elk moment over haar collega’s zou kunnen wandelen. Dat uitgesproken feministische haar op de tanden hebben, rijmt ook voor geen meter met de stereotype rol waarin die laatste gestapt is, die van ‘schudden met de billen/schouders’ in de choreo van ‘Tjikke boem’ bijvoorbeeld die K3 Lier eerst aanleerde voor het live gebracht werd, alhoewel een ander deel van de feministen dat dan weer wél net feministisch vinden (dat vrouwelijke uitgesproken accentueren). Julia wist verder nog dat Frans liedje even oud is als zij. Dat is echter niet helemaal correct want volgens ons is Julia een tweeling uit 2002 terwijl Frans liedje eind 2003 is uitgebracht.

Het beste nummer uit het concert? Dat was met stip de mash up van Alle kleuren, helaas nog steeds een broodnodige song over verdraagzaamheid die steeds urgenter wordt (ook in de Vlaamse entertainmentsector zélf overigens) met Loko le. Al vonden wij de mash up van Kus van de juf en Niet normaal sterker tijdens de Kom erbij-show. Maar dat komt wellicht ook omdat die medley ons deed denken aan Chanel die we dé revelatie van het tv-programma vonden. Iemand die weet hoe het ondertussen met haar gaat, overigens?

< Bert Hertogs >

De setlist:

  1. Waterval
  2. Giddy-up-a-gogo
  3. Jij bent de bom!
  4. Frans liedje
  5. Tjikke boem
  6. Pina Colada
  7. Alle kleuren / Loko le
  8. Mango mango
  9. Oya lélé


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter