PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie After Ever Happy ★★1/2

woensdag 24 augustus 2022Kinepolis Antwerpen

After

Wie gehoopt had dat Tessa Young (Josephine Langford) zich helemaal bloot zou geven in After Ever Happy, komt bedrogen uit. Nope, ook in deze vierde film van de After-reeks (naar de romans van Anna Todd) ondertussen krijgen we haar borsten niet te zien terwijl we op Hardins penis na bijna alles in close up gezien hebben van het lijf van de man die aan dat personage gestalte geeft: Hero Fiennes Tiffin.

In After Ever Happy komt er wat sleet op de toxische knipperlichtrelatie tussen Hardin en Tessa. Maar meteen ook op het format zelf. De twee zijn ouder geworden, de seks is – dat heb je nu eenmaal bij koppels die al een tijdje bij elkaar zijn - minder onstuimig, en vooral minder dan toen ze nog jong waren. Met andere woorden het wat saaie professionele leven dat en weerslag heeft op hun privéleven staat op hen te wachten.

Alleen moeten ze allebei hun persoonlijke problemen eerst te baas worden voor ze verder kunnen als koppel. In het geval van Hardin blijkt de man waarmee hij zijn kindertijd en jeugd beleefd heeft, zijn vader niet te zijn. Tot op heden zorgt het feit dat die man gewelddadig was voor nachtmerries bij hem. De uitgever waar Tessa en hij voor werkte, blijkt zijn biologische vader. Hardin kampt daarnaast en daardoor ook met een hardnekkige alcoholverslaving.

Tessa van haar kant blijkt niet zwanger te kunnen worden hoewel zij mama wil worden. Ze verliest haar vader aan een overdosis. Wil Hardin Tessa in het begin van After Ever Happy een tijdje niet meer zien om alles te kunnen verwerken, dan is het niet veel later zij die hetzelfde wil. Uiteindelijk kiezen de twee daarna om elkaar 5 maanden niet meer te zien op haar vraag. Zij verhuist met Landon naar New York en gaat er dubbele shiften draaien in een restaurant, wat wij dan weer een vreemde plotwending vinden want Tessa is daar eigenlijk te hoog gekwalificeerd voor.

De seksscènes die we te zien krijgen, zijn de helft van de tijd flashbacks. Een daarvan vinden we erg romantisch en schoon. Zo zien we hoe Tessa Hardin scheert en daarbij zelf wat scheerschuim op haar gezicht krijgt. Dat vinden we niet alleen een schattige, speelse maar vooral ook een bijzonder originele en mooie scène. De beste uit de ganse film.

Je zou kunnen stellen dat bovenstaande toch meer dan voldoende plot is om een film van anderhalf uur te vullen. Ja en nee, zo blijkt. Net zoals het koppel zoekende is naar de richting die het uit wil gaan, is After Ever Happy dat naar ons gevoel ook te veel. Het format dat ondertussen o zo voorspelbaar is geworden, helpt daar uiteraard ook niet bij. Hardin zien we het ook even helemaal uitschreeuwen tijdens een scène die zo over the top gaat dat het lachwekkend wordt.

Naar het einde toe van After Ever Happy blijkt er geen happy ending in te zitten voor Tessa en Hardin. De twee lijken helemaal uit elkaar gegroeid te zijn. De druppel voor Tessa? Dat Hardin het boek After wil uitbrengen dat over hun relatie gaat. Ze leest het proefdocument, komt er onder andere in te weten dat Hardin de begrafenis van haar vader betaalde, en reageert furieus. Maar daarvoor horen we haar de meest hilarische quote van de ganse reeks zeggen: ‘Wie wil die gestoorde shit nu lezen?’ Veel mensen blijkbaar, want wanneer Hardin in de buurt van waar ze woont een lezing geeft, staat de boekhandel vol met geïnteresseerden.

Wij hebben ons voorgenomen dat zo lang we minstens één erectie krijgen tijdens een  After-film, we de filmserie blijven volgen. Nummer 5, here we come! Want inderdaad, er komt dus in tegenstelling tot wat veel mensen verwachten wel degelijk een vervolg. Hopelijk krijgen we dan wat meer te zien van Josephine Langford, liefst in vogelperspectief want zo komt haar lieftallige snoetje het best tot haar recht.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter