PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Ticket to paradise ★★★1/2

maandag 3 oktober 2022Kinepolis Antwerpen

Ticket

Een amusante romcom, dat is Ticket to paradise van regisseur Ol Parker (o.a. Mamma Mia! Here We Go Again) geworden. Samen met Daniel Pipski schreef ie ook het script. Zelfs al hou je niet van het genre, dan nog kan je niet ontkennen dat de cast het bijzonder goed naar zijn zin gehad heeft tijdens de opnames. En dat straalt ook gewoon af op het eindresultaat. Vooral George Clooney zit bijzonder goed in zijn rol als David. Vijf jaar is ie getrouwd geweest met Georgia (Julia Roberts). Maar voor hem voelt het aan alsof dat er 19 waren (inclusief de verwerking). Ze hebben een dochter: Lily (gespeeld door Kaitlyn Dever die je misschien kent van Dopesick,  Dear Evan Hansen en Booksmart). Zij gaat met haar beste vriendin Wren (Billie Lourd) op vakantie naar Bali net nadat ze haar rechtenstudies afgerond heeft. Maar daar wordt ze verliefd op Gede (Maxime Bouttier) die zeewier kweekt. Ze blijft er.

David en Georgia gaan dan ook in op haar uitnodiging om naar Bali af te reizen – vandaar de titel Ticket to paradise - voor de verloving en het huwelijk van hun dochter. Het lot wil dat ze allebei in hetzelfde vliegtuig zitten en zelfs naast elkaar zouden moeten zitten. Of dat nog niet genoeg is, blijkt de piloot Paul (Lucas Bravo) de nieuwe vriend van Georgia te zijn. Hij houdt ervan haar te verrasssen - Georgia houdt daar volgens David to-taal niet van - en heeft er dus voor gezorgd dat ie haar naar Bali zou kunnen vliegen. En of dat letterlijk en figuurlijk voor turbulentie zorgt!

David en Georgia vinden elkaar in het plan om het de ganse tijd roerend eens te zijn met elkaar. Ze gaan dus doen alsof ze hun dochter en haar keuze steunen, maar in werkelijkheid willen ze zich als het paard van Troje voordoen. Van zodra ze binnengehaald worden, gaan ze dus de boel saboteren. Gede aan het twijfelen doen slaan, de verlovingsringen stelen … de exen gaan behoorlijk driest te werk om hun dochter te beschermen zodat ze niet dezelfde fout zou maken als zij 25 jaar geleden.

Een dolfijnenbeet, een slangenbeet, een kopstoot, een joekel van een kater na een avondje bierpongen maar dan met de Sri Lankaanse sterke drank Arak … sommige personages krijgen het stevig te verduren in het paradijs. Maar het is vooral de liefde die op de proef gesteld wordt zowel voor de jongelui als de oudere volwassenen.

Heerlijk is het om Clooney te horen die zeker in het begin van Ticket to paradise lekker puntig als David zijn ex (en haar nieuwe vriend) van antwoord mag dienen. Als twee kleine kinderen hengelen Georgia en David uiteindelijk om hetzelfde bij de proclamatie van hun dochter wanneer die afstudeert: erkenning voor hoe ze ondanks hun scheiding toch van hun dochter een succes wisten te maken.  

Niet alleen het acteerwerk tussen Julia Roberts en George Clooney werkt aanstekelijk (ook omdat ze bijzonder geloofwaardig overkomen als ouders), ook die speciale vader-dochterband, hier neergezet tussen George Clooney en Kaitlyn Dever, geloven we van begin tot einde. In die mate dat het zelfs als man even slikken is, wanneer zij tegen hem zegt dat ze van hem houdt. Alle gênante momenten die een dochter moet doorstaan in haar leven - want wie heeft er zich in zijn jonge jaren immers niét geschaamd om zijn ouders? - lijken dan plots als sneeuw voor de zon verdwenen.

Zeker, Ticket to paradise valt zo nu en dan even stil wanneer de wat kleffe moraliserende kaart getrokken wordt, maar over het algemeen genomen hebben we genoten van deze amusante romcom.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter