PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Wat is er mis met Misfit The Switch? ★★

donderdag 6 oktober 2022Kinepolis Antwerpen

Wat

Wie dacht dat de filmreeks en tv-serie Misfit er met Misfit de finale op zat, heeft het goed mis. Misfit The Switch heet namelijk de jongste film die op het jonge publiek wordt losgelaten. De plaats, het Hoogland College, is nog steeds dezelfde. Alleen is er nu een gloednieuwe cast – verjonging noemen ze dat – en zien we enkel Djamilla terug, hier met verschillende levenswijsheden voor het nieuwe hoofdpersonage Noah (Stefania Liberakis). Het komt allemaal wat femsplainingachtig over wanneer we Djamilla te zien krijgen.

Wie het bijzonder gelikte en fake format kent van Misfit gaat geen verrassingen ontdekken. In deze prent, die gaat over sluimerende lesbische gevoelens, je eigen stijl vinden, leren omgaan met keuzestress, eerlijkheid, je aan je beloftes houden, je hart volgen en je gevoelens uitspreken, wisselt Noah van school met haar BFF Jessey (Kimberley Agyarko) zodat Noah op het Hoogland College auditie kan doen voor het Dance Academy Project. Jessey van haar kant kan dan weer zich ten volle uitleven in het Lorentz Lyceum, een sportschool. Ze houdt namelijk van rugby. Noah wordt niet geselecteerd, en richt dan maar de Misfits op met twee anderen om zo toch mee te kunnen doen aan de preselectie voor de wedstrijd van Dance United.

Wat ons al een tijd opvalt, is het hoge aantal strafbare inbreuken die gepleegd worden in de serie. Het risico dat ons mansplaining verweten kan worden, nemen we er graag bij als we onderstaande opsommen en de jonge kijkers daar toch even op willen wijzen vermits Misfit dat verder nergens lijkt te hoeven doen.

1. Identiteitsfraude

Jessey en Noah doen in Misfit The Switch aan identiteitsfraude. Ze nemen elkaars naam en gewoontes over. Je officieel voordoen als iemand anders is strafbaar.

2. Vrijheidsberoving

Zowel in Misfit The Switch als in een van de eerdere films worden jongeren een tijdlang opgesloten op school. In deze prent gebeurt dat in de kleedkamer. Niemand, behalve uiteraard de politie en een rechter, heeft het recht om iemand van zijn vrijheid te beroven. Wie dat wel doet, is strafbaar.

3. Diefstal

In Misfit The Switch stelen Noah en haar Misfit-vrienden de sleutel van het kantoor van directrice Lieshout (Bettina Holwerda). Dat is strafbaar.

4. Wachtwoord kraken

Noah kraakt het wachtwoord van Lieshout om zo illegaal toegang te krijgen tot haar laptop. Dat is inbraak en dus strafbaar.

5. E-mails van een ander lezen

Vervolgens kan Noah de mails lezen van haar directrice. Dat is een schending van het briefgeheim, een schending van de privacy.

Andere fouten in Misfit the switch zijn de volgende:

- Konings advocaten sponsort het Dance Academy Project van het Hoogland College. Een advocatenkantoor mág echter niet aan reclamevoering doen omdat het om een ambt gaat.

- Hoewel er gefraudeerd werd, blijven de deelnemers wel in de running in de Dance United-wedstrijd. Dat is totaal ongeloofwaardig. In zo’n gevallen zal een wedstrijdreglement de bewuste kandidaten steeds diskwalificeren. Misfit The Switch geeft de valse indruk dat je ook al speel je vals, toch je doelen kan bereiken. Ook dat is problematisch.

- Dat Noah niet meer naar het Hoogland College kan en mag gaan omdat ze drie straten verder is verhuisd en dan naar een andere school moet (afhankelijk dus van waar je woont word je een school met zijn specialisatie toegewezen), is gewoon compleet van de pot gerukt als uitgangspunt.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter